Økologisk te

Drikkelse til alle anledninger

Slå dig løs i vores store udvalg af økologiske te og find din ynglings smag. Her finder du teer som kan drikkes af alle. Vores sortiment dækker bredt og hos JYYNA fokuserer vi kun på økologi, det giver dig den rene vidunderlige naturlige smag, du fortjener. Din favorit er kun et klik væk.

FRI FRAGT

Ved køb over 599 kr.

Levering

2 - 5 hverdage

EU og Statskontrolleret økologi
Ren Økologi
Miljøvenlig emballage

Klimavenlig og uden plastik! 

eu certificering oekologi

Kun økologisk

Hos JYYNA sælger vi kun økologiske teer, som er certificeret af Europæiske Økologimærkning og kontrolleret af den danske fødevaremyndighed. Dette betyder, at du som forbruger er sikret, at de er fuldt ud økologiske.

Helt konkret betyder det, at både landmændene og plantagerne som vi køber hos, og os som virksomhed, er underlagt strenge krav.

 

Hvordan fremstiller og laver man te

Te laver man populært sagt på to forskellige måder. Produktionen er dog ikke en simpel proces, men kræver ekspertise i alle led og kan variere fra kultur til kultur. Selve det at fremstille den, hvor blade og knopper fra tebusken bliver til te, inddeles overordnet i to metoder, hhv.

  • Den ortodokse metode
  • CTC-metoden (Crush, Tear and Curl, eller Cut, Tear and Curl).

Uanset metode der anvendes, plukkes alle tesorter først direkte fra tebusken Camellia Sinensis. Teplukkerne vælger altid de friskeste skud, hvilket som regel er de øverste blade og knopper.

teplantage e1513592797380
temarker e1513592781945

Hvor dyrkes te?

Te dyrkes i hele verdenen, men den vi (du og jeg) drikker, kommer typisk fra lande beliggende i subtropiske og tropiske klimazoner. Det er her tebusken Camellia Sinensis har de bedste levevilkår.

Teens kvalitet, smag og karakter er fuldstændig afhængig af hvilken højde og klima den bliver dyrket i. Ligesom højde og klima spiller vejret også en vigtig rolle på om høsten, i de enkelte sæsoner, bliver god eller dårlig.

De lande, der dyrker og producerer mest te, er Kina, Indien, Sri Lanka, Kenya, Tyrkiet, Indonesien, Vietnam og Japan. Det er disse lande som teerne typisk kommer fra, men listen over lande, der dyrker denne drik rummer over 34 forskellige.

Hvor kommer te fra?

Te kommer fra hele verdenen, men den (du og jeg) drikker, kommer fra planten Camellia Sinensis (også kaldet tebusk). Denne er enten;

  • En stor busk, der er trimmet til hoftehøjde. Dette gør det nemmere at plukke de blade og knopper, der bruges til at lave te.
  • Et lille træ med en slank, kuplet vækstform. Planten vil vokse til et træ, hvis væksten ikke holdes nede, som man gør ved dyrkning.

Der hersker dog midlertidigt usikkerhed omkring selve plante-artens oprindelse, men ifølge de nyeste teorier, er den øvre del af Irrawaddy-floddalen i Myanmar og tilgrænsende dele af Indien og Kina, der hvor tebusken oprinder.

Der skelnes overordnet set mellem to varianter, var. sinensis, kaldet Kina-te, og var. assamica, kaldet Assam-te; disse formerer og spreder sig frit.

kompas verden vintage
te brygning e1513592628699

Er der koffein i te?

Der er koffein i te. En kop indeholder typisk i gennemsnit 27 mg. koffein, dog kan der være stor forskel fra kop-til-kop.

Undersøgelser peger på, at der kan opstå variationer fra 8 mg. per kop til 91 mg. per kop. Hvorimod koffeinindholdet i kaffe typisk er mellem 29 mg. til 176 mg. per kop. Derfor kan indholdet være mere end dobbelt så stort, når man sammenligner de to drikke.

Koffeinindholdet i te kan derfor variere alt afhængigt af kvalitet, type (fx. grøn vs. sort) og selve bryggetiden. Indholdet er dog stadig nok til, at du vil opleve en opkvikkende effekt på hjernen, når du drikker te.

Da koffeinindholdet er så lavt, betyder det samtidig, at det er sværere at få for meget. Derfor vil du kun ved meget store mængder te kunne opleve bivirkninger som fx. indre uro og andre bivirkninger.

Nysgerrig på mere?

Læs alt om den vidunderlige drik her. Skrevet til te-elskere og livsnydere.
Din guide til den perfekte kop te

Din guide til den perfekte kop te

Den perfekte kop te må siges at være svær at mestre. Der er mange faktorer, der spiller ind. Du skal tage højde for både smag, trækketid, dosering, temperatur, kvalitet og en masse andre variable. Hvordan brygger du den perfekte kop te? Der findes ikke et endegyldigt...

Te eller the? Hvad er den korrekte stavemåde?

Te eller the? Hvad er den korrekte stavemåde?

Stavemåden the er en efterladenskab fra det hollandske thee, der var Danmarks første møde med ordet. Er du nysgerrig på, hvordan kontroversen om stavemåden opstod, så læs endelig videre.

Hvordan produceres te fra tebusken?

Hvordan produceres te fra tebusken?

Te laves populært sagt på to forskellige måder, den ortodokse metode (typisk brugt ved løs te) og CTC-metoden (til teposer). Fremstillingen af te er dog ikke en simpel process og kræver eksperise i alle led, og kan variere fra kultur til kultur.

Historien om hvor te kommer fra

Historien om hvor te kommer fra

Te stammer fra Camellia Sinensis (også kaldet tebusken) og kommer i mange forskellige varianter. Det er bladene fra denne busk, der bruges til at lave de forskellige varianter af te af. Disse tæller hvid te, grøn te, sort te og oolong te.

Pin It on Pinterest

Kom på venteliste

No fields found, please go to settings & save/reset fields