Økologisk hvid te

En gammel kinesisk legende beretter, at den hvide te blev høstet af jomfruer. Om denne legende er sand, kan vi ikke garantere, men vi kan garantere at alle vores teer er økologiske, og giver dig den rene betagende naturlige smag, du fortjener

Mangler din favorit? (Tip os)

[contact-form-7 id="205705" title="Category - Contact form"]

Fri fragt (over 499 kr.)

Levering 1 - 3 hverdage

europæisk økologi certificering Økologiske Teer

Naturvenlig Emballage.

Hvad er hvid te?

Hvid te laves af uåbnede knopper og umodne blade fra tebusken ‘Camellia Sinensis’. Man plukker knopperne og bladene, der bliver til hvid te, i det tidlige forår, inden knopperne brister og bladene springer ud.

De uåbnede knopper og de sprøde umodne blade dampes, eller opvarmes på en pande, for at stoppe oxideringen, for derefter at ligge til tørre. Tørring sørger for at det naturlige fugtindhold i teen kan fordampe.

Ved at gennemgå denne fremstillingsprocess bevarer den hvide te de høje koncentrationer af catechiner (antioxidanter), der er til stede i friske teblade og -knopper. Denne proces sikrer ligeledes at smag og næringsstoffer bevares bedst muligt.

Det er blandt andet denne milde fremstillingsprocess der bevirker, at hvid te bliver betragtet, som en af de mest delikate og friske tetyper.

Er der koffein i hvid te?

Indholdet af koffein i hvid te menes generelt at være lavere end fx. grøn eller sort te. Den oprindelige te-plante brugt til hvid te, der var hjemmehørende Fujian i Kina, har vist sig, at være lavere i koffein end andre teplanter.

Medens andre sorter af te-planter rundt om i verden, der bliver dyrket og brugt til hvid te kan indholdet af koffein være højere.

Nogle undersøgelser viser endda, at visse hvide teer kan indeholde lige så meget, eller mere, koffein, som grønne eller sort te, afhængigt af hvor de blev dyrket i verdenen, og hvordan de blev fremstillet.

Undersøgelser peger på, at der kan opstå store variationer fra 8 mg. per kop te til 91 mg. per kop te. Til sammenligning er koffeinindholdet i kaffe typisk mellem 29 mg. til 176 mg. per kop.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Hvad er historien bag hvid te?

En gammel kinesisk legende beretter, at den hvide te blev høstet af jomfruer, i hvide klæder, med små fine guldsakse,i den tidligste morgengry, på nogle ganske få udvalgte forårsdage.

Ifølge denne legende skulle den kinesiske kejser, have ansat jomfruer iført bløde silkeagtige handsker, til at skære tebladene med guldsaks, for herefter at opsamle dem i en gylden skål.

Denne eventyrlige fortælling beretter om, at hvid te er blandt noget af det mest eksklusive og kostbare i teens univers. Den er endda af nogle kilder blevet beskrevet som “Det hvide guld”.

Fordi denne slags te gennemgår en minimal fremstillingsproces er den meget skrøbelig, gjorde det den vanskelig at opbevare og transportere, uden at ødelægge den. Derfor var hvide teer sjældent tilgængelige uden for regioner i Fujian-provinsen i Kina.

I dag dyrker mange forskellige lande deres egne versioner af hvid, og den er blevet mere almindelig i nordiske himmelstrøg, som Danmark befinder sig i.

Hvordan laver man hvid te

Du laver/brygger den bedste kop hvid te, ved at anvende vores guides. Disse kan variere fra te til te, da den ideelle brygning kan indeholde forskellige temperaturer og trækketider.

Der er dog nogle generelle guidelines du kan følge:

  • Nogle hvide teer kan brygges lidt længere og i lidt varmere temperaturer end grøn te. Generelt er dette et eller andet sted omkring 90 grader i 3 til 5 minutter. Mens andre er mere sarte og bør behandles som en grøn te, lagt i blød i 2 til 3 minutter i vandtemperaturer på 60 til 80 grader.

 

  • Hvid te er lidt mere tilgivende end grøn eller sort te, når det kommer til trækketid. Men du vil stadig gerne undgå at overskride den anbefalede trækketid, da dette kan frigive bitterhed og astringens.

 

  • Hvis du ikke har en elkedel med temperaturstyring, så husk at ved 88 grader simre vandet og koger ved ca. 100 grader.
    Start altid med frisk, ren, koldt filtreret vand, når du brygger te. Kildevand er det bedste.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

Pin It on Pinterest