Hvad er rooibos te

Rooibos te er lavet på på busken Rooibos (Asphalatus linearis), der er en bælgplante med nålelignende blade. Ordet Rooibos er afrikansk og udtales roy-bos, som stammer fra det hollandske ord for rød busk.

Rooibos te er ikke i ordets traditionelle forstand en te, altså som vi kender fra te lavet på Camelia Sinensis planten. Den er derfor også kendt som Afrikansk rød te, eller rød busk te. Blandt te-enthusiaster beskrives Rooibos ikke som en ‘te’, men som en urtete.

Denne te får, når brygget, en dejlig aroma og en flot rødbrun farve. Bladene fra Rooibos busken bruges til at lave den velkendte røde urtete.

Er Rooibos sundt og indeholder det koffein?

Bladene fra Rooibos busken, som teen bliver lavet af, har et højt indhold af vitamin c. Da teen ikke er te i traditionnel forstand, indeholder den heller ikke koffein.

Den har ligeledes et lavt indhold af tanniner, når du sammenligner med sort og grøn te. Det lave indhold af tannin betyder, at når du brygger teen, får du ikke en følelse af tørhed i munden.

Derudover indeholder Rooibos også antioxidanter, herunder flavanoler, man mener har sundhedsfremmende virkninger.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Hvordan laver man rooibos?

Fremstillingsprocessen for hvordan man laver Rooibos er lang. Rooibos er fermenteret og tørret i sollys på store tørregulve af beton. Disse gulve er beskyttet mod sand og støv, der blæser ind af hævede sider og i mange tilfælde vindskærme.

Rooibos transporteres derefter til fremstillingsanlægget, hvor det gennemgår en sigtningsproces for at fjerne eventuelt fremmed materiale. Slutproduktet bliver derefter steriliseret.

Et omfattende kvalitetsstyringssystem er også på plads, med flere tests (inklusive af uafhængige laboratorier) for at sikre, at den Rooibos du modtager, er af højeste kvalitet.

Hvordan brygger man bedst Rooibos

Som enhver anden te eller urtete, skal rooibos bladene brygges i varmt vand, for at fremstille en te-lignende drik. Rooibos er en urt, og er derfor helt koffeinfri. Så det er et populært alternativ til traditionelle koffeinholdige drikke som grøn, hvid eller sort te.

Røget, sød, træagtig, græsagtig, vanilje, blomstret, geranium, honning, urte og karamel er blot en håndfuld af de ord, der kan beskrive smagen af rooibos te.

En god kop rooibos bliver kun bedre hvis du brygger den ordentlig. Det kan hurtigt blive en hel videnskab, men her er en række generelle tips, der kan hjælpe dig godt på vej:

  • Brug frisk, rent, koldt filtreret vand. Kildevand er bedst.
  • Rooibos er generelt brygget bedst i kogt vand ved en temperatur svarende til en sort te eller urtete, altså omkring 90 til 105 grader.
  • Hvis din rooibos te kom med konkrete anbefalinger til brygning, så ta’ udgangspunkt i dem. Hvis ikke, er en god huskeregel at bruge omkring 2 - 4 gram per kop vand.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

sif urtete

Få 10% på dit næste køb

Få 10% rabat på dit næste køb, ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev. Du vil få tilsendt rabatkoden med det samme efter tilmelding.

Du har nu skrevet dig op til nyhedsbrevet og modtager rabatkoden indenfor et par minutter

Pin It on Pinterest