Økologisk chai te

Gå på oplevelse i vores udvalg af smagsfyldte spektakulære chai teer. Hos JYYNA har vi kun økologiske teer, det giver dig den rene betagende naturlige smag, du fortjener.

Mangler din favorit? (Tip os)

[contact-form-7 id="205705" title="Category - Contact form"]

Fri fragt (over 499 kr.)

Levering 1 - 3 hverdage

europæisk økologi certificering Økologiske Teer

Naturvenlig Emballage.

Hvad er chai te

Chai te er traditionelt sort te blandet med krydderier, mælk og sukker. Denne type te stammer fra Indien og kaldes også Masala chai. Chai er, et ord for te på talrige sprog, og stammer fra Mandarin Chá (茶).

Chai bruges som navn på både kinesisk, koreansk og indisk og er faktisk et hindi-ord for "te", som blev afledt af "chá", der tilhører den kinesiske sprogstamme mandarin og betyder "te".

Der er mange forskellige typer chai te, og nogle er endda koffeinfrie, men traditionelt chai te har sort te som den grundlæggende ingrediens, derfor vil de indeholde koffein i større eller mindre grad.

Legenden fortæller os, at oprindelsen af ​​chai går tilbage mere end 5.000 år, da en konge, i det der nu Indien, bestilte en helbredende krydret drikkevare, der skulle benyttes til brug i Ayurveda, en alternativ behandlingsform indenfor hinduismen, hvor krydderurter og krydderier anvendes til helbredelse.

Varmen fra ingefær og sort peber blev antog man at de stimulerede fordøjelsen, de antiseptiske egenskaber i kløveren blev antaget at hjælpe med at lindre smerte; Kardemomme blev brugt som en opkvikker; Kanel mentes at understøtte cirkulationen og den respiratoriske funktion; Og stjerneanis var kendt for at opfriske indånding.

Da helbredelsesdrikken spredte sig over Indien, blev der brugt en bred vifte af krydderier til at forberede drikken afhængigt af kontinentets region eller endda det område, hvor drikken blev fremstillet.

Tro det eller ej, originale versioner af "masala chai" eller "krydret te" indeholdt ingen sort te eller te-blade generelt. Mælk og sukker var også senere tilføjelser til den berømte drink.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Hvordan laver man chai te?

Hvordan man laver chai te kan variere fra by til by, og familie til familie, der er ingen specifik opskrift, der definerer chai. Der er derfor ikke nogle generelle metoder, til at lave denne form for te. Men drikken består typisk af disse ingredienser:

  • Sort te: Assam og Darjeeling sorte teer indfødt til Indien er de mest populære at bruge som en ‘base’ i teen.
  • Sødemiddel: Hvidt sukker, brunt sukker og honning er typiske ingredienser til at gøre chai sødere.
  • Mælk: Indisk chai fremstilles ofte med bøffelmælk. Men den mere vestlige version, som du og jeg er vant til, er typisk lavet med komælk eller mejeriprodukter.
  • Krydderier: Krydderierne, eller "masala", der anvendes i chai, varierer efter region, klima og kulturelle præferencer. Traditionelt var kardemomme, ingefær, nelliker, kanel og sorte peberkorn dominerende chai krydderier.

Hvordan brygges chai te?

Chai blandinger kan indeholde forskellige te-baser og forskellige te kan have varierende ideelle brygningstemperaturer, spørg derfor altid at læse bryggerens guide til den du køber.

Men vi har samlet nogle generelle tips, til når du skal brygge din chai:
Når du brygger din chai-blanding, skal du bruge en ¼-del, til en ½-del kogt vand. Kog blandingen i op til 5 minutter. Hvor store disse dele skal være afhænger af potion og ingredienser.

Til chai med sorte eller grønne teblade kog minimum i 5 minutter eller op til 15 minutter, hvis det er ren urte chai. I mellemtiden varmer du den ønskede mængde mælk, til ca 90 grader, det må ikke koge.

Rør den varme mælk, og dit foretrukne ønsket sødemiddel (fx. Sukker eller honing) i den vandfyldte chai-blanding.

Si blandingen og den er klar til at blive nydt

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

Pin It on Pinterest