Hvad er chai te

Chai te er traditionelt sort te blandet med krydderier, mælk og sukker. Denne type te stammer fra Indien og kaldes også Masala chai. Chai er, et ord for te på talrige sprog, og stammer fra Mandarin Chá (茶).

Chai bruges som navn på både kinesisk, koreansk og indisk og er faktisk et hindi-ord for "te", som blev afledt af "chá", der tilhører den kinesiske sprogstamme mandarin og betyder "te".

Der er mange forskellige typer chai te, og nogle er endda koffeinfrie, men traditionelt chai te har sort te som den grundlæggende ingrediens, derfor vil de indeholde koffein i større eller mindre grad.

Legenden fortæller os, at oprindelsen af ​​chai går tilbage mere end 5.000 år, da en konge, i det der nu Indien, bestilte en helbredende krydret drikkevare, der skulle benyttes til brug i Ayurveda, en alternativ behandlingsform indenfor hinduismen, hvor krydderurter og krydderier anvendes til helbredelse.

Varmen fra ingefær og sort peber blev antog man at de stimulerede fordøjelsen, de antiseptiske egenskaber i kløveren blev antaget at hjælpe med at lindre smerte; Kardemomme blev brugt som en opkvikker; Kanel mentes at understøtte cirkulationen og den respiratoriske funktion; Og stjerneanis var kendt for at opfriske indånding.

Da helbredelsesdrikken spredte sig over Indien, blev der brugt en bred vifte af krydderier til at forberede drikken afhængigt af kontinentets region eller endda det område, hvor drikken blev fremstillet.

Tro det eller ej, originale versioner af "masala chai" eller "krydret te" indeholdt ingen sort te eller te-blade generelt. Mælk og sukker var også senere tilføjelser til den berømte drink.

Et univers af te

Hvad er chai te og er det sundt?

Hvad er chai te og er det sundt?

Udgivet Chai te er traditionelt sort te blandet med krydderier, mælk og sukker. Denne type te stammer fra Indien og kaldes også Masala chai. Chai er, et ord for te på talrige sprog, men siges at stamme fra Mandarin, hvor det hedder Chá (茶). Der er mange forskellige...

Hvordan laver man chai te?

Hvordan man laver chai te kan variere fra by til by, og familie til familie, der er ingen specifik opskrift, der definerer chai. Der er derfor ikke nogle generelle metoder, til at lave denne form for te. Men drikken består typisk af disse ingredienser:

  • Sort te: Assam og Darjeeling sorte teer indfødt til Indien er de mest populære at bruge som en ‘base’ i teen.
  • Sødemiddel: Hvidt sukker, brunt sukker og honning er typiske ingredienser til at gøre chai sødere.
  • Mælk: Indisk chai fremstilles ofte med bøffelmælk. Men den mere vestlige version, som du og jeg er vant til, er typisk lavet med komælk eller mejeriprodukter.
  • Krydderier: Krydderierne, eller "masala", der anvendes i chai, varierer efter region, klima og kulturelle præferencer. Traditionelt var kardemomme, ingefær, nelliker, kanel og sorte peberkorn dominerende chai krydderier.

Hvordan brygges chai te?

Chai blandinger kan indeholde forskellige te-baser og forskellige te kan have varierende ideelle brygningstemperaturer, spørg derfor altid at læse bryggerens guide til den du køber.

Men vi har samlet nogle generelle tips, til når du skal brygge din chai:
Når du brygger din chai-blanding, skal du bruge en ¼-del, til en ½-del kogt vand. Kog blandingen i op til 5 minutter. Hvor store disse dele skal være afhænger af potion og ingredienser.

Til chai med sorte eller grønne teblade kog minimum i 5 minutter eller op til 15 minutter, hvis det er ren urte chai. I mellemtiden varmer du den ønskede mængde mælk, til ca 90 grader, det må ikke koge.

Rør den varme mælk, og dit foretrukne ønsket sødemiddel (fx. Sukker eller honing) i den vandfyldte chai-blanding.

Si blandingen og den er klar til at blive nydt

Pin It on Pinterest