Økologisk urtete fra hele verden

Mangler din favorit? (Tip os)

Beskriv dit tip

FRI FRAGT

Ved køb over 399 kr.

Levering

3 - 5 hverdage

EU og Statskontrolleret økologi 
Økologiske Teer
Bionedbrydelig emballage

Helt uden plastik!

Hvad er Urtete

Urtete er et udtræk af urter, der brygges på samme måde som almindelig te. Urtete består typisk af tørrede blomster, bær, krydderier eller frugter, og i nogle tilfælde rødder og bark. De mest populære er ingefærte, kamillete, hibiscus te og brændenælde te.

Da urtete ikke indeholder blade fra tebusken Camelia Sinensis, skal den derfor ikke forveksles med traditionel te. Denne form for te er derfor, som navnet antyder, baseret på urter. Urteteer kaldes også tisanes, der oprinder fra det latinske ord ptisane og fra oldgræsk πτισάνη [ptisánē].

Hvordan laves urtete

Urteteer kan laves af så godt som alle spiselige ikke giftige droger(her er en liste). Droger er rå eller delvist tilberedte råvarer fra planter. Det er blandt andet derfor urtete, har været brugt gennem flere århundrede som medicin, og lægemiddel - hvilket hører fortiden til. Hvorfor urtete ikke længere anvendes som medicin.

Den uden tvivl mest berømte urtete finder sine rødder i det gamle Egypten. Den første gang man hører om en urt der blev nydt var kamille, af Ebers Papyrus og dateres tilbage til 1550 f.Kr. Her brugte man kamille til at ære guderne, balsamere de døde og helbrede de syge.

Denne lette, søde, æbleagtige og blomsterdrik er stadig berygtet for sin beroligende virkning. Særligt er serveringen af en varm kop kamillete, når man har haft øm hals eller snottet næse, et populært råd.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Er det vanddrivende?

Nogle urter brugt i populære urteteer har ry for at være vanddrivende, fx. brændenælde. Dog er dette ikke en generel egenskab for alle disse teer.

Mange mennesker med forhøjet blodtryk sættes på vanddrivende (diuretisk) medicin, for at reducere deres blodtryksniveauer. Urter der er kendt for at være vanddrivende kan dog interferere med diuretisk medicin og bør altid diskuteres med en læge før brug.Netop fordi bivirkningerne kan forværre blodtrykket for meget.

Vanddrivende urter kan også anvendes til fx. at stimulere stofskifte og vægttab, du bør dog først og fremmest konsultere din læge, for at få rådgivning hvorvidt dette vil hjælpe dig. Generelt opnås langvarige vægttabsmål med sund varieret kost og et træningsprogram.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

sif urtete

Få 10% på dit næste køb

Få 10% rabat på dit næste køb, ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev. Du vil få tilsendt rabatkoden med det samme efter tilmelding.

Du har nu skrevet dig op til nyhedsbrevet og modtager rabatkoden indenfor et par minutter

Pin It on Pinterest