Økologisk urtete fra hele verden

FRI FRAGT

Ved køb over 599 kr.

Levering

2 - 5 hverdage

EU og Statskontrolleret økologi
Ren Økologi
Miljøvenlig emballage

Klimavenlig og uden plastik! 

[yith_woocommerce_ajax_search]
Mangler din favorit? (Tip os)

Beskriv dit tip

Hvad er Urtete

Urtete er et udtræk af urter, der brygges på samme måde som almindelig te. Urtete består typisk af tørrede blomster, bær, krydderier eller frugter, og i nogle tilfælde rødder og bark. De mest populære er ingefærte, kamillete, hibiscus te og brændenælde te.

Da urtete ikke indeholder blade fra tebusken Camelia Sinensis, skal den derfor ikke forveksles med traditionel te. Denne form for te er derfor, som navnet antyder, baseret på urter. Urteteer kaldes også tisanes, der oprinder fra det latinske ord ptisane og fra oldgræsk πτισάνη [ptisánē].

Hvordan laves urtete

Urteteer kan laves af så godt som alle spiselige ikke giftige droger(her er en liste). Droger er rå eller delvist tilberedte råvarer fra planter. Det er blandt andet derfor urtete, har været brugt gennem flere århundrede som medicin, og lægemiddel – hvilket hører fortiden til. Hvorfor urtete ikke længere anvendes som medicin.

Den uden tvivl mest berømte urtete finder sine rødder i det gamle Egypten. Den første gang man hører om en urt der blev nydt var kamille, af Ebers Papyrus og dateres tilbage til 1550 f.Kr. Her brugte man kamille til at ære guderne, balsamere de døde og helbrede de syge.

Denne lette, søde, æbleagtige og blomsterdrik er stadig berygtet for sin beroligende virkning. Særligt er serveringen af en varm kop kamillete, når man har haft øm hals eller snottet næse, et populært råd.

Et univers af te

Hvad er urtete? Den minimalistiske guide

Hvad er urtete? Den minimalistiske guide

Urteteer har eksisteret i mange tusinder af år, fra da vores forfædre eksperimenterede med blandinger af planter, rødder og urter, de så omkring dem. Der er endda fundet dokumentation i historiske arkiver at man har drukket det helt tilbage i oldtidens egypten og Kina.

Er det vanddrivende?

Nogle urter brugt i populære urteteer har ry for at være vanddrivende, fx. brændenælde. Dog er dette ikke en generel egenskab for alle disse teer.

Mange mennesker med forhøjet blodtryk sættes på vanddrivende (diuretisk) medicin, for at reducere deres blodtryksniveauer. Urter der er kendt for at være vanddrivende kan dog interferere med diuretisk medicin og bør altid diskuteres med en læge før brug.Netop fordi bivirkningerne kan forværre blodtrykket for meget.

Vanddrivende urter kan også anvendes til fx. at stimulere stofskifte og vægttab, du bør dog først og fremmest konsultere din læge, for at få rådgivning hvorvidt dette vil hjælpe dig. Generelt opnås langvarige vægttabsmål med sund varieret kost og et træningsprogram.

Pin It on Pinterest