Hvad er kamille te?

Kamille te er en urtete lavet på tørrede kamilleblomster og varmt kogende vand. Traditionelt anvendes der to typer af kamille-sorter, når man laver denne urtete: Disse er Tysk kamille (Matricaria recutita) og romersk kamille (Chamaemelum nobile).

Denne te er mild nok til at selv små børn kan drikke denne, dog anbefales det kun at være i små mængder. Kamille te er kædet sammen med at kunne behandle en række lidelser, fra søvnløshed til mavesmerter.

Nogle mennesker oplever dog alvorlige allergiske reaktioner (herunder anafylaksi) til kamille.
Du skal være særligt varsom med denne urtete, hvis du er allergisk overfor daisy, ambrosia, asters, krysantemum, eller morgenfrue

Kamille bør ligeledes undgås under graviditet, fordi det kan virke som livmoder stimulant og derfor øge chancen for abort.

Personer med blødningsforstyrrelser eller på blodfortyndere bør undgå kamille, da de indeholder coumarin og kan øge chancen for blødning.

Historien om kamille te

Kamille er fællesnavnet for flere daisy-lignende planter i familien Asteraceae. To af artene i denne familie er almindelig anvendt i urtete; Tysk kamille (Matricaria recutita) og romersk kamille (Chamaemelum nobile).

Disse planter kommer derfor i mange former, hvorfor kamille te i en del af verden muligvis ikke er nøjagtig den samme, som et andet sted.

Undersøgelser har vist, at de tyske og romerske sorter af kamille har tendens til at have de stærkeste koncentrationer af gavnlige næringsstoffer. Hvilket gør dem til de mest populære.

Udover den behagelige smag er kamille te blevet rost gennem årene for dets sundhedsmæssige fordele. Tilstedeværelsen af flavonoider, sesquiterpener og andre stærke antioxidanter i denne te har vist sig at være gavnlige for menneskekroppen.

Et univers af te

Hvad er sort te og hvordan fremstilles det? – En komplet guide

Sort te er uden tvivl den mest populære og almindelige te. Det er endda sådan at når man generelt taler om te i den vestlige kultur, er det ofte med henvisning til sort te. Selv de populære engelske breakfast teas og Earl Gray blandinger er lavet af sorte teblade. Dette er i modsætning til østlige kulturer.

Historien om hvor te kommer fra

Te stammer fra Camellia Sinensis (også kaldet tebusken) og kommer i mange forskellige varianter. Det er bladene fra denne busk, der bruges til at lave de forskellige varianter af te af. Disse tæller hvid te, grøn te, sort te og oolong te.

Kamilleblomsten og vikingerne

I de gamle vikingetider brugte man kamilleblomsten i, hvad der bedst kan sammenlignes med, en slags shampoo. Opfattelsen var at det tilføjede glans til det flettede hår.

I middelalderen blev kronbladene strøget omkring borde og andre steder i festsalen ved sammenkomster, for at skabe en behagelige lugt og tilføje til en mere hyggelig atmosfære. Kamille-blomster blev også brugt til give smag til øl, før humlen blev tilsat til den endelige bryg.

Munke opdagede, at en ud af omkring hver 10.000 af kamilleplanterne (Anthemis nobilis) havde dobbelthovedede blomster. Man fandt at disse planter havde en mildere smag, selvom frøene var sterile, blev de dyrket ved en form for kloning til anvendelse i urteteer og som lægemidler.

Hvad der i dag er kendt som romersk kamille, blev faktisk ikke dyrket af romerne, men blev opdaget af en engelsk botaniker i Colosseum, hvor den voksede vildt. Han bragte det tilbage til England, hvor det er en af ​​de primære former for kamille der nu dyrkes.

Selvom kamilleplanter nu vokser vildt i Amerika, er de ikke hjemmehørende der. Planterne blev oprindeligt bragt over og plantet af kolonister. Til sidst gjorde den naturlige spredning dem til en fastbestandel af den vilde natur - det formede sig så at sige som ukrudt. Hvorfor de den dag i dag kan findes på gårde og marker, såvel som i haver.

Pin It on Pinterest