Økologisk te med ingefær

FRI FRAGT

Ved køb over 599 kr.

Levering

2 - 5 hverdage

EU og Statskontrolleret økologi
Ren Økologi
Miljøvenlig emballage

Klimavenlig og uden plastik! 

Hvad er ingefær te?

Ingefær te har sin oprindelse i den asiatiske kultur og er en urtete, med ingefærroden som en fast bestanddel. Den har en lang historie, og er i årtusinder blevet brugt som urtemedicin i Østasien, Sydasien, Sydøstasien og Mellemøsten.

Ingefær te er traditionelt brugt til at lindre symtomer forbundet med forkølelse og til at hjælpe fordøjelsen, maveforstyrrelser, diarré og kvalme. Den er ligeledes blevet brugt som medicin til hoste og ondt i halsen.

Ingefær er oprindeligt hjemmehørende i Sydøstasien og har været dyrket i Kina og Indien siden oldtiden. Det menes, at ingefær blev indført til Europa af arabiske handlesfolk. I dag dyrkes ingefær også i Mellemamerika og Afrika, samt Danmark.

Ingefær er af sundhedsstyrelsen kategoriseret som naturmedicin.

Ingefær te findes i forskellige variationer, men fælles for dem er at de er gode sammen med mælk, appelsin skiver eller citron.

Forskellige variationer af Ingefær

Ingefær findes i mange forskellige variationer, men de mest brugte dyrkes i lande som Brunei, Malasia, Singapore, Indonesien, Japan, Korea og Philipinerne.

I Brunei, Malaysia og Singapore er ingefær te normalt kaldt teh halia.

I Indonesien hedder det også Teh Halia, men i Java-regionen er der en lokal version af gingerte, som er beriget med palmesukker og krydderier, kaldet wedang jahe som er en mere populær variation af ingefær teen.

Wedang på javanesisk betyder “varm drik”, mens jahe betyder “ingefær”. Selvom der mangler noget koffeinindhold, serveres det ofte og nytes som en forfriskende drik.

I Japan hedder kaldes det shōgayu (生 姜湯). Hvorimod det koreansk navn er Hangul 생강차

I Filippinerne hedder det salabat og serveres i den relativt kolde måned December.

Et univers af te

Din guide til den perfekte kop te

Din guide til den perfekte kop te

Den perfekte kop te må siges at være svær at mestre. Der er mange faktorer, der spiller ind. Du skal tage højde for både smag, trækketid, dosering, temperatur, kvalitet og en masse andre variable. Hvordan brygger du den perfekte kop te? Der findes ikke et endegyldigt...

Hvad er ingefær?

Ingefær (Zingiber officinale) er en plante med blomster, hvis rod sammen med den horizontale stamme, anvendes i vid udstrækning som krydderi eller folkemedicin. Selve planten kan vokste til en meter i højden og bærer smalle grønne blade og gule blomster.

Det er Rhizomet, som er den del af ingefærplanten, som bruges i urtemedicin. Denne del af planten vokster horisontalt på, eller lige under jordoverfladen. Denne omtales derfor ofte som ingefærrod.
Ingefær tilfører familien Zingiberaceae, hvor til gurkemeje (Curcuma longa), kardemomme (Elettaria cardamomum) og galangal også hører ind under.

Den engelske oprindelse af ordet “ingefær” er fra midten af ​​1400-tallet, fra old English gingifer, fra det latinske brugt i middelalderen gingiber, fra græsk zingiberis.

Pin It on Pinterest

Kom på venteliste

No fields found, please go to settings & save/reset fields