Hvad er ingefær te?

Ingefær te har sin oprindelse i den asiatiske kultur og er en urtete, med ingefærroden som en fast bestanddel. Den har en lang historie, og er i årtusinder blevet brugt som urtemedicin i Østasien, Sydasien, Sydøstasien og Mellemøsten.

Ingefær te er traditionelt brugt til at lindre symtomer forbundet med forkølelse og til at hjælpe fordøjelsen, maveforstyrrelser, diarré og kvalme. Den er ligeledes blevet brugt som medicin til hoste og ondt i halsen.

Ingefær er oprindeligt hjemmehørende i Sydøstasien og har været dyrket i Kina og Indien siden oldtiden. Det menes, at ingefær blev indført til Europa af arabiske handlesfolk. I dag dyrkes ingefær også i Mellemamerika og Afrika, samt Danmark.

Ingefær er af sundhedsstyrelsen kategoriseret som naturmedicin.

Ingefær te findes i forskellige variationer, men fælles for dem er at de er gode sammen med mælk, appelsin skiver eller citron.

Forskellige variationer af Ingefær

Ingefær findes i mange forskellige variationer, men de mest brugte dyrkes i lande som Brunei, Malasia, Singapore, Indonesien, Japan, Korea og Philipinerne.

I Brunei, Malaysia og Singapore er ingefær te normalt kaldt teh halia.

I Indonesien hedder det også Teh Halia, men i Java-regionen er der en lokal version af gingerte, som er beriget med palmesukker og krydderier, kaldet wedang jahe som er en mere populær variation af ingefær teen.

Wedang på javanesisk betyder "varm drik", mens jahe betyder "ingefær". Selvom der mangler noget koffeinindhold, serveres det ofte og nytes som en forfriskende drik.

I Japan hedder kaldes det shōgayu (生 姜湯). Hvorimod det koreansk navn er Hangul 생강차

I Filippinerne hedder det salabat og serveres i den relativt kolde måned December.

Et univers af te

Hvad er sort te og hvordan fremstilles det? – En komplet guide

Sort te er uden tvivl den mest populære og almindelige te. Det er endda sådan at når man generelt taler om te i den vestlige kultur, er det ofte med henvisning til sort te. Selv de populære engelske breakfast teas og Earl Gray blandinger er lavet af sorte teblade. Dette er i modsætning til østlige kulturer.

Historien om hvor te kommer fra

Te stammer fra Camellia Sinensis (også kaldet tebusken) og kommer i mange forskellige varianter. Det er bladene fra denne busk, der bruges til at lave de forskellige varianter af te af. Disse tæller hvid te, grøn te, sort te og oolong te.

Hvad er ingefær?

Ingefær (Zingiber officinale) er en plante med blomster, hvis rod sammen med den horizontale stamme, anvendes i vid udstrækning som krydderi eller folkemedicin. Selve planten kan vokste til en meter i højden og bærer smalle grønne blade og gule blomster.

Det er Rhizomet, som er den del af ingefærplanten, som bruges i urtemedicin. Denne del af planten vokster horisontalt på, eller lige under jordoverfladen. Denne omtales derfor ofte som ingefærrod.
Ingefær tilfører familien Zingiberaceae, hvor til gurkemeje (Curcuma longa), kardemomme (Elettaria cardamomum) og galangal også hører ind under.

Den engelske oprindelse af ordet "ingefær" er fra midten af ​​1400-tallet, fra old English gingifer, fra det latinske brugt i middelalderen gingiber, fra græsk zingiberis.

Pin It on Pinterest