Hvad er ingefær te?

Ingefær te har sin oprindelse i den asiatiske kultur og er en urtete, med ingefærroden som en fast bestanddel. Den har en lang historie, og er i årtusinder blevet brugt som urtemedicin i Østasien, Sydasien, Sydøstasien og Mellemøsten.

Ingefær te er traditionelt brugt til at lindre symtomer forbundet med forkølelse og til at hjælpe fordøjelsen, maveforstyrrelser, diarré og kvalme. Den er ligeledes blevet brugt som medicin til hoste og ondt i halsen.

Ingefær er oprindeligt hjemmehørende i Sydøstasien og har været dyrket i Kina og Indien siden oldtiden. Det menes, at ingefær blev indført til Europa af arabiske handlesfolk. I dag dyrkes ingefær også i Mellemamerika og Afrika, samt Danmark.

Ingefær er af sundhedsstyrelsen kategoriseret som naturmedicin.

Ingefær te findes i forskellige variationer, men fælles for dem er at de er gode sammen med mælk, appelsin skiver eller citron.

Forskellige variationer af Ingefær

Ingefær findes i mange forskellige variationer, men de mest brugte dyrkes i lande som Brunei, Malasia, Singapore, Indonesien, Japan, Korea og Philipinerne.

I Brunei, Malaysia og Singapore er ingefær te normalt kaldt teh halia.

I Indonesien hedder det også Teh Halia, men i Java-regionen er der en lokal version af gingerte, som er beriget med palmesukker og krydderier, kaldet wedang jahe som er en mere populær variation af ingefær teen.

Wedang på javanesisk betyder "varm drik", mens jahe betyder "ingefær". Selvom der mangler noget koffeinindhold, serveres det ofte og nytes som en forfriskende drik.

I Japan hedder kaldes det shōgayu (生 姜湯). Hvorimod det koreansk navn er Hangul 생강차

I Filippinerne hedder det salabat og serveres i den relativt kolde måned December.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Hvad er ingefær?

Ingefær (Zingiber officinale) er en plante med blomster, hvis rod sammen med den horizontale stamme, anvendes i vid udstrækning som krydderi eller folkemedicin. Selve planten kan vokste til en meter i højden og bærer smalle grønne blade og gule blomster.

Det er Rhizomet, som er den del af ingefærplanten, som bruges i urtemedicin. Denne del af planten vokster horisontalt på, eller lige under jordoverfladen. Denne omtales derfor ofte som ingefærrod.
Ingefær tilfører familien Zingiberaceae, hvor til gurkemeje (Curcuma longa), kardemomme (Elettaria cardamomum) og galangal også hører ind under.

Den engelske oprindelse af ordet "ingefær" er fra midten af ​​1400-tallet, fra old English gingifer, fra det latinske brugt i middelalderen gingiber, fra græsk zingiberis.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

sif urtete

Få 10% på dit næste køb

Få 10% rabat på dit næste køb, ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev. Du vil få tilsendt rabatkoden med det samme efter tilmelding.

Du har nu skrevet dig op til nyhedsbrevet og modtager rabatkoden indenfor et par minutter

Pin It on Pinterest