Betagende økologisk te fra Indien

Slå dig løs i vores fantastiske udvalg af vidunderlige økologiske teer fra Indiens succesfulde teplantager. Hos JYYNA har vi kun økologiske teer, det giver dig den rene betagende naturlige smag, du fortjener.

Mangler din favorit? (Tip os)

[contact-form-7 id="205705" title="Category - Contact form"]

Fri fragt (over 499 kr.)

Levering 1 - 3 hverdage

europæisk økologi certificering Økologiske Teer

Naturvenlig Emballage.

Hvad er indisk te?

Indien er verdensnæststørste producent af te, kun overgået af Kina. Nogle af årsagerne til denne udvikling er, at fra Indiens bjergrige områder kommer de berømte Assam og Darjeeling teer.

I landet er der mere end 100.000 teplantager, som beskæftiger millioner af arbejdere på tværs af det geografiske og etniske forhold. Te er så forankret i Indiens kultur, at 70 procent af de mange millioner af tons te, den producerer, bliver konsumeret nationalt.

Indiens terræn definerer sine te-voksende regioner af subkontinentets betydelige forskelle i klima og geografi. De tre vigtigste indiske teområder er Assam, Darjeeling og Nilgiri.

Det nordøstlige Indien er hjemsted for de to berømte regioner; Assam-regionen og Darjeeling. Assam ligger i de frodige, tætte jungler ved foden af ​​den østlige Himalaya. Selve Darjeeling-regionen støder op mod det tibetanske Himalaya og strækker sig mellem høje bjergskråninger og dyb bjergdale.

Nilgiri ligger derimod i bjergene i den sydligste region i Indien. Nilgiri (Blue Hill) bjergene har højdehøje, der kan prale af frodige skove og jungler, hvor teplantager stortrives trives.

Teen der dyrkes og produceres i Indien varierer, i lige så høj grad som dets befolkning og dens geografi. Hver teproducerende region i Indien giver et sit eget, men alligevel perfekte, klima og særpræg til den te der vokser der.

Den indiske tekultur overtager verden

For at forstå den indiske tekultur, skal man se på hvornår den kommercielle produktion af te. Denne startede efter erobringen af ​​store arealer af det britiske østindiske selskab, samt efterspørgsel fra resten af verden. Det var i denne forbindelse at store landarealer blev omdannet til masseproduktion af te.

Den udbredte popularitet af te som drik, begyndte foralvorlig i 1920'erne, efter en succesrig reklamekampagne og folkebevægelse drevet af den indiske regering. Et af værktøjerne der drev denne kampagnes succes, var brugen af togstationer som base for distributionen.
I dag er Indien en af ​​de største teproducenter og eksportører i verden, selvom over 70 procent af teen forbruges i selve Indien. Som nævnt vokser en række kendte te kun i selve Indien, som fx. Assam og Darjeeling.

Den indiske teindustri er sidenhen vokset og ejer i dag mange globale teemærker og har udviklet sig til en af ​​de mest teknologisk udstyrede teindustrier i verden. Te produktion, certificering, eksport, og alle andre facetter af tehandel i Indien, er kontrolleret af det der kaldes ‘the Board of India’.

Indien har tidligere været den største producent af te, og holdte denne placering i næsten et århundrede, men for nylig har Kina overhalet dem som førende teproducent, særligt på grund af den øget tilgængelighed af jord.

De største teproducerende stater i Indien er: Assam, Vestbengal, Tamil Nadu, Kerala, Tripura, Arunachal Pradesh, Himachal Pradesh, Karnataka, Sikkim, Nagaland, Uttarakhand, Manipur, Mizoram, Meghalaya, Bihar og Orissa.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Assam den største te-producerende region

Assam er den største te-producerende region i Indien og nogle hævder sågar i verden. Det er hjemsted for Indiens oprindelige, vildt voksende teplante, Camillia sinensis assamica.

Opdagelsen af den oprindelige teplante i området i 1815, var en stor velsignelse for engelsk handel med det britisk-koloniseret Indien. De britiske kolonister var ret bogstaveligt afhængige af te på det tidspunkt og regnede med Kina som eksportsamarbejdspartner, til at møde den voksende efterspørgsel.

En ulmende konflikt mellem Kina og Indien, samt skibsfarts- og handelkonkurrencen fra Holland, gjorde det sværere og sværere for englænderne at opretholde en succesrig tehandel.

Den engelske opdagelsesrejsende og botaniker Robert Bruce siges, at have bekræftet opdagelsen af ​​Indiens indfødte teplante i 1823. Charles Bruce, Roberts bror, overtog undersøgelsen, da hans bror døde.

Bruce udforskede de vilde Assam-teplanter, der voksede over hele regionen og lærte, at lokale stammer havde brugt te i århundreder som både mad og drikke. Ved 1830'erne regnede Bruce ud, hvordan disse planter kunne avles og dyrkes for at skabe, hvad der i sidste ende blev en britisk domineret teindustri i Indien.

Darjeeling teens svar på champagne

Medens opdagelsen og udforskningen af ​​den oprindelige Assam teplante udspillede sig, forsøgte briterne også at smugle de meget værdsatte teplanter og frø fra Kina til Indien. Mange tvivlede på, at den indfødte Indiske teplante nogensinde kunne konkurrere, med den høje kvalitet af te, der kom fra Kinas tebuske.

Det lykkedes briterne i sidste ende, at smugle frø fra og kultivere den kinesiske tebusk, Camellia sinensis sinensis, i Darjeelings høje, kølige, regnfulde og robuste bjerge. Denne del af Indien afspejlede det miljø, hvor man før havde set de kinesiske tebuske vokse succesfuldt.

Darjeeling kaldes ofte "Champagnen" af te. Som franske druer kan Darjeelings teafgrøder variere fra år til år afhængigt af vejret, jordbunden og tilgængeligheden til det unikke og varierende bjergterræn, hvor buskene vokser. Ligesom Champagne-mærkning i Frankrig skal en te dyrkes, udvikles, produceres, fremstilles og forarbejdes i en tehave i Darjeeling-regionen i Indien, for at blive kaldt en Darjeeling-te.

De undervurderede teer fra Nilgiri-regionen

De samme frø fra den kinesiske tebusk, der trivedes i Darjeeling, blev sendt ned til det sydlige Nilgiri (Blue Hill) bjerge i Tamil-staten til forsøgsplantering. Ens for denne region og de to ovenstående var at højdemeterne er ens, hvorfor man fandt ud af at det ville være en frugtbar te-voksende region.

Mens størrelsen på den voksende region og antallet af teplantager lignede Darjeeling, fik Nilgiri-teen aldrig den prestige eller pris, som te fra Assam og Darjeeling har Meget af Nilgiris te var bestemt til Østeuropa og Rusland, som var mindre te-drikkende lande end England og Amerika.

Disse lande krævede heller ikke den samme kvalitet af te, som andre verdensomspændende forbrugere gjorde, så produktionskvaliteten af ​​Nilgirs te led. Spoler vi hurtigt frem 150+ år er Nilgirs distributionsniveau og kvalitet gennemgået store forbedringer.

Nilgiri tegner sig nu for omkring 25 procent af Indiens samlede teproduktion, hvoraf ca. 50 procent eksporteres til Storbritannien og Europa. I 2006 havde Nilgiri teavlere deres første te-auktion i USA, og det blev mødt med stor succes og stor ros for kvaliteten af ​​te dyrket i Nilgiri-regionen.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

Pin It on Pinterest