Guide til hvad økologisk te er

Udgivet

dec 31, 2017

Den Europæiske Union har strenge love og regler for hvornår en fødevare eller drikkevare er økologisk. Disse gælder selvfølgelig også for te. Det er derfor kun når disse regler overholdes, at te må mærkes med det økologiske logo.

Lovgivningen omkring mærkning med ‘Økologisk’ er stiks og må derfor kun anvendes på produkter der lever op til denne mærkning.

Lovgivningen omkring økologisk mærkning indeholder regler om pesticider, forurenende stoffer og hygiejne. EU’s økologiske retningslinjer sikrer kvaliteten og sikkerheden af den ​​te du drikker.

Det disse der giver de mange fordele, der er, ved at købe te med den økologiske certificeringen.

Den Europæiske Union gennemfører løbende kontrol med te for at sikre, at den overholder alle kravene. Ikke-godkendte produkter er registreret på RASFF Portal

En af grundpillerne i certificeringen er, at jordens naturlige frugtbarhed skal styrkes ved at bruge organismer, der overfører næringsstoffer.

Naturlige jordorganismer omfatter svampe og bakterier. Der er strenge grænser for brugen af ​​opløselige gødning og mineralsk kvælstofsgødning er forbudt.

Økologisk dyrket te bruger naturlige skadedyrs bekæmpere som mariehøner og Trichogramma. Hvis der er en alvorlig trussel mod afgrøder, kan bonden bruge produkter til plantebeskyttelse, der er godkendt i EU’s retningslinjer.

En væsentlig del af beskyttelsen af ​​planter mod skadedyr er flerårig afgrøder.

Flerårig afgrøder drejer sig om at dyrke en større mangfoldighed af afgrøder. Ved at gøre dette kan landmanden nyde fordelene ved et bedre miljø og energi.

Jordens frugtbarhed og aktivitet kan forbedres ved at tilsætte organiske materialer. Jordbearbejdning er en dyrkningsproces, der indebærer at bruge værktøjer til at ændre landets struktur.

Der findes en række metoder, herunder knusning, fræsning og skæring. Korrekt brug af jordbearbejdning kan forårsage undertrykkelse af skadedyr og ukrudt, minimere virkningerne af afgrøderester og ændre jordoverfladets form. EU-retningslinjerne siger, at jordbearbejdning er en af ​​de foretrukne metoder til økologisk landbrug.

Den Europæiske Union har strenge love og regler for hvornår en fødevare eller drikkevare er økologisk. Kun når disse regler overholdes, kan produktet have en økologisk etiket. Dette gælder også for te, som er en af ​​de mest eftertragtede og populære drikkevarer i verden. Der findes mange sorter, der kommer fra forskellige lande.

Lovgivningen omkring mærkning med ‘Økologisk’ er stiks og må derfor kun anvendes på produkter der lever op til denne mærkning.

Lovgivningen omkring økologisk mærkning indeholder regler om pesticider, forurenende stoffer og hygiejne. EU’s økologiske retningslinjer sikrer kvaliteten og sikkerheden af den ​​te du drikker.

Det disse der giver de mange fordele, der er, ved at købe te med den økologiske certificeringen.

Den Europæiske Union gennemfører løbende kontrol med te for at sikre, at den overholder alle kravene. Ikke-godkendte produkter er registreret på RASFF Portal

En af grundpillerne i certificeringen er, at jordens naturlige frugtbarhed skal styrkes ved at bruge organismer, der overfører næringsstoffer.

Naturlige jordorganismer omfatter svampe og bakterier. Der er strenge grænser for brugen af ​​opløselige gødning og mineralsk kvælstofsgødning er forbudt.

Økologisk dyrket te bruger naturlige skadedyrs bekæmpere som mariehøner og Trichogramma. Hvis der er en alvorlig trussel mod afgrøder, kan bonden bruge produkter til plantebeskyttelse, der er godkendt i EU’s retningslinjer.

En væsentlig del af beskyttelsen af ​​planter mod skadedyr er flerårig afgrøder.

Flerårig afgrøder drejer sig om at dyrke en større mangfoldighed af afgrøder. Ved at gøre dette kan landmanden nyde fordelene ved et bedre miljø og energi.

Jordens frugtbarhed og aktivitet kan forbedres ved at tilsætte organiske materialer. Jordbearbejdning er en dyrkningsproces, der indebærer at bruge værktøjer til at ændre landets struktur.

Der findes en række metoder, herunder knusning, fræsning og skæring. Korrekt brug af jordbearbejdning kan forårsage undertrykkelse af skadedyr og ukrudt, minimere virkningerne af afgrøderester og ændre jordoverfladets form.

EU-retningslinjerne siger, at jordbearbejdning er en af ​​de foretrukne metoder til økologisk landbrug.

Planter og afgrøder er økologiske, når de ikke har modtaget nogen behandling med ikke-organiske certificerede produkter i tre år. Det naturlige habitat må derfor ikke være i fare og ustabilt.

eu certificering økologi

EU certificering logo

De fleste af EU’s love om økologi gælder for processen med at opnå certificering for teprodukter. Der er mange fordele ved at købe økologiske produkter og te.

 

Hvorfor økologisk?

Fairtrade-mærket antages ofte fejlagtigt for at være en sikkerhed for, at produkterne er økologisk, men ikke alle varer er. Vi lever i en tid nu med stigende efterspørgsel på og fokus på fordelene ved, at spise naturligt dyrkede produkter.

Økologiske produkter er ofte friskere og produceres på mindre gårde og plantager, end deres modstykke. Det er også fri for konserveringsmidler, der er kendt for at have en negativ effekt på smag og kvalitet.

Ingen syntetiske pesticider

Der anvendes heller ingen syntetiske pesticider, i økologisk certificerede produkter. Disse har også ry for at kunne skade kvaliteten af ​​produktet, og den menneskelige organisme, pga. af de rester der bliver efterladt.

Brug af syntetiske pesticider har ydermere bidraget til “super bugs” og “super ukrudt”, som kun kan dræbes ved hjælp af denne gift.

Gravide kvinder, småbørn og fostre er de mest udsatte, når det kommer til syntetiske pesticider.

Er du gravid, og planlægger at drikke te, er det vigtigt at du sætter dig grundigt ind i alle ingredienserne inden.

Med økologi certificeringen og en grundig baggrundsviden om ingredienserne, kan du ikke gå helt galt i byen, men er du i tvivl så rådfør dig med paktiserende læge.

Der er også bekymringer om, at de kan bidrage til læringsforstyrrelser, nedsat immunforsvar og motorisk dysfunktion.

Hvilket kan hænge sammen med at pesticider kan passere fra moder til baby både i livmoderen og gennem modermælk.

Det er netop derfor, mener vi, at økologiske produkter altid bør foretrækkes frem for dens modstykke.

 

Helt GMO Fri

Økologiske produkter er også GMO-fri. Genetisk Modificerede Organismer (GMO) er forbundet med gastrointestinale problemer hos mennesker.

Målet med at konstruere dem for at øge plantebestandigheden mod herbicider.

Ingen langsigtede undersøgelser har påvist, at GMO’er er sikre, og der er spekulationer omkring fødevaresikkerheden, at genetisk modificerede organismer kan være farlige at indtage.

Der er konstante advarsler om den skade mennesker forårsager for miljøet.

Økologisk landbrug bevarer vand, øger jordens frugtbarhed, reducerer jorderosion og forurening.

Det er en etisk måde at producere varer på og sikrer, at miljøpåvirkningen på både mennesker og miljø er minimal.

Et bedre valg?

Til spørgsmålet om økologisk te er et bedre valg, er det korte svar absolut.

Økologisk teproduktion bidrager til jordens sundhed på den lange bane. Alle løsbladsblandinger er fri for syntetiske pesticider, herbicider og syntetisk gødninger.

At høste te er derfor afhængig af det lokale vejr og tilpasses til dette, istedet for tilfører inputs, som kan være skadeligt for miljøet lokalt og globalt.

Brugen af naturlige pesticider og gødning er med til, at sørge for sikkerheden for forbrugerne og beskyttelse mod de potentielle negative påvirkninger af syntetiske produkter.

For te-connoisseurs er det af største vigtighed, at finde den bedste og mest smagsblanding af te.

Økologisk teer har en friskere, mere overlegen smag, som kan tilskrives de naturlige vækstmetoder, som landbrugerne bruger.

Syntetiske stoffer efterlader rester og kompromitterer smagen. Derudover bliver mange ikke-organiske teer ikke skyllet før oxidationsprocessen, hvilket øger sandsynligheden for at du indtager uønskede stoffer, der er efterladt.

En af de traditionelle metoder til gødning af organisk te er, at bruge grøngødning. Det bidrager til at beskytte miljøet og erstatter de næringsstoffer, der går tabt i jorden, hvilket samtidig er med til at fodrer jorden.

Økologisk te er miljøvenlig, sund, og landmændene bruger en kombination af traditionelle landbrugsteknikker og sikre, etiske videnskabelige metoder.

Hvilket forbedrer livskvalitet for landmændene, dyr og forbrugere. Teplanter har en bred levetid på op til 100 år.

 

Fordelene

Te er kendt for sine stærke antioxidant kvaliteter og vitamin-niveauer. Fælles elementer findes i te er magnesium, calcium, kalium og kraftige flavonoider.

Vitaminerne A, C, E og K giver alle et godt boost til dit daglige indtag. Økologisk te fremstilles med naturlige metoder, hvilket gør den renere end andre.

Den væsentligste fordel ved dette er den relativt høje koncentration af vitaminer og mineraler. Landmænd der dyrker te, skal følge et omfattende sæt regler for at blive certificeret.

De skal passe på jorden og bruge en række teknikker.

Te med økologisk certificering viser, at landmændene er forpligtet til at producere et kvalitetsprodukt og sikrer, at det er købt hos en velrenommeret producent.

Pin It on Pinterest