Økologisk te fra Darjeeling i Indien

Slå dig løs i vores fantastiske udvalg af vidunderlige økologiske Darjeeling teer - Teens svar på champagne. Hos JYYNA har vi kun økologiske teer, det giver dig den rene betagende naturlige smag, du fortjener.

Mangler din favorit? (Tip os)

[contact-form-7 id="205705" title="Category - Contact form"]

Fri fragt (over 499 kr.)

Levering 1 - 3 hverdage

europæisk økologi certificering Økologiske Teer

Naturvenlig Emballage.

Hvad er Darjeeling te

Darjeeling te er fra Darjeeling-regionen i Vest Bengal, i Indien. Den laves som sort, grøn, hvid og oolong te. Når den er brygget ordentligt, giver den en tynd, lys farvet blanding med en blød blomsteraroma.

I modsætning til de fleste indiske teer er Darjeeling te normalt fremstillet af den finbladet kinesiske sort af Camellia sinensis var. sinensis, snarere end Camelia sinensis var. Assamica. Der er kendt for at have større blade.

Traditionelt fremstilles Darjeeling te som sort te. Darjeeling oolong og grønne te bliver imidlertid mere almindeligt, og et stigende antal plantager er også begyndt at fremstille den som hvid te.

Darjeeling te udvælges og sorteres efter størrelse og kvalitet. En hver te for derfor en klassification som følger:
Den indeholder hele blade, og er af bedst kvalitet (mener vi) når, den betegnes;

SFTGFOP: Super Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe.
FTGFOP: Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe
TGFOP: Tippy Golden Flowery Orange Pekoe

Når bladene er gået i stykker, eller består af små teblade eller stykker af store blade, får den betegnelsen:

FTGBOP: Fine Tippy Golden Broken Orange Pekoe
TGBOP: Tippy Golden Broken Orange Pekoe
FBOP: Flowery Broken Orange Pekoe
BOP: Broken Orange Pekoe

Følgende betegnelse betyder at den består af endnu mindre størrelse blade end ovenstående;
GFOF: Golden Flowery Orange Fannings
GOF: Golden Orange Fannings

Den laveste klassificering ‘Støv’, betegner at den består af små stykker teblad og te støv.
D: Dust

Hvordan smager te Darjeeling te

Smagen af Darjeeling te er lige så mystisk som bjergene i Himalaya. Den unikke smag af Darjeeling kommer fra tebuskenes alder, jordforhold og dens indviklede høst- og fremstillingsmetoder.

Generelt kan man dog betegne den som lettere og mindre fermenteret og “bitter” end de fleste sorte teer, men mere lagdelt og komplekst end de fleste grønne.

Nuancer af forskel er, hvad der markerer Darjeeling Tea - fra delikat vegetabilsk, moset, frugtagtig og citrus smag til sin muskat og frugtigende smag. Den kan defor have sødsmagende noter, man kender fra ligner muskatvin.

Når du køber Darjeeling te fra en bestemt plantage, vil teens smag variere afhængigt af hvornår den høstes.

Ren Darjeeling te er globalt anerkendt som "The Champagne of Teas". Duft og smag af Darjeeling te er derfor uovertruffen og i sin egen liga i teverden.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Hvordan brygges Darjeeling te?

Te elskere ved, at Darjeeling te er noget særligt. Den er kun dyrket i en region i verden, Darjeeling-distriktet i Indien. Det er dette særegen der gør den mere sofostokeret end andre teer.

Den gennemgår nemlig en særlig proces, der resulterer i en delvis oxidation. Resultatet af dette er en smag, der er sofistikeret, og nuance fyldt.

Brygningen af denne drik skal gøres med mere omhu end andre teer. Stofferne, der er ansvarlige for den subtile aroma og smag, kan let beskadiges af urenheder. Brug derfor aldrig opvaskemiddel til at rengøre en krukke, kande eller en kop, der skal benyttes til Darjeeling te.

I stedet skal du tørre indersiden af ​​beholderen med en ren, fugtig klud for at fjerne rester og andre urenheder. Skold gerne denne beholder først med kogende vand.

Den næste ting, du skal nøje overveje er vandet. Man bør altid begynde med koldt vand.

Kvalitetsvand fra god kvalitet er fint, men tag dig tid til at løbe i vandhanen for at rense rørene. Vi foretrækker og vil anbefale dig at bruge flaskevand, kildevand eller filtreret vand.

Lav aldrig te med destilleret vand eller varmt vand direkte fra hanen. Det dræber kvaliteten af ​​den bryg.

Vandetemperaturen er lige så vigtigt. For at hente den mest afbalancerede smag skal du bruge vand lige under kogepunktet. Du skal blot bringe kedlen til at koge, dernæst slukke for varmen og lade den sidde et øjeblik, mens du varmer din kop eller krukke.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

Pin It on Pinterest