Alt om egyptisk te og 7 ting der vil blæse dig omkuld

michael rurup andersen egypten, Egyptisk Kamille, Egyptisk te, hibiscus, kamille, Karkade, koshary, lakrids te, mynte, mynte te, saiidi, shai, tekultur
Udgivet

okt 13, 2019

Egypten er kendt som landet med dynastiske herskere, udsøgt arkitektur og en mystik, som ikke kan sammenlignes med noget andet land. 

I senere år har Egypten tilpasset sig den vestlige verden mere, og landet har oplevet betydelige ændringer. 

De to ting, som symboliserer egyptisk kultur i dag, er te og tobak.

Disse to ting er ikke kun med til at give egypterne store muligheder for fortjeneste på internationale markeder, de repræsenterer også hvordan egypterne fejrer hinanden, handler og lever på.

Te er en af ​​de mest populære drikke i verden og er blevet brugt siden antikken som en forfriskende og styrkende drik. 

Egyptisk te er central for landets kultur og sandsynligvis en af ​​de mest centrale årsager til landets vækst.

Te kom til Egypten i det 16. århundrede efter at have passeret gennem Pakistan, Den Arabiske Halvø og Tyrkiet.

Selvom te var velkendt og populært i Egypten, var det først i 1970’erne, at det blev en definerende del af nationens kultur. 

Det er blevet en så almindelig drik i landet, at det er det næstbilligste efter vand. 

Egypten bruger cirka 3 milliarder pund om året på te, og de har det 5. største forbrug af te i verden. 

egyptisk te egypten, Egyptisk Kamille, Egyptisk te, hibiscus, kamille, Karkade, koshary, lakrids te, mynte, mynte te, saiidi, shai, tekultur

Egypten er kendt som landet med dynastiske herskere, udsøgt arkitektur og en mystik som ikke kan sammenlignes med noget andet land. 

I senere år har Egypten tilpasset sig den vestlige verden mere, og landet har oplevet betydelige ændringer. 

De to ting, som symboliserer egyptisk kultur i dag, er te og tobak. Disse to ting er ikke kun med til at give egypterne store muligheder for fortjeneste på internationale markeder, de repræsenterer også hvordan egypterne fejrer hinanden, handler og lever på.

Te er en af ​​de mest populære drikke verden og er blevet brugt siden antikken som en forfriskende og styrkende drik. 

Egyptisk te er central for landets kultur, og sandsynligvis en af ​​de mest centrale årsager til landets vækst.

Te kom til Egypten i det 16. århundrede, efter at have passeret gennem Pakistan, Den Arabiske Halvø og Tyrkiet.

Selvom te var velkendt og populært i Egypten, var det først i 1970’erne det blev en definerende del af nationens kultur. 

Det er blevet en så almindelig drik i landet, at det er det næstbilligste efter vand. 

Egypten bruger cirka 3 milliarder pund om året på te, og de har det 5. største forbrug af te i verden. 

egyptisk te egypten, Egyptisk Kamille, Egyptisk te, hibiscus, kamille, Karkade, koshary, lakrids te, mynte, mynte te, saiidi, shai, tekultur

1. Hvad er Shai?

I Egypten er te bedst kendt som “shai”. 

Det er den mest populære drik i nationen og de importerer det fra enten Sri Lanka eller Afrika. 

Klimaet i landet er alt for tørt til at kunne dyrke teplanter. Det meste af landet består af sandørken, og resten af landsdelene oplever ikke nok nedbør til at kunne understøtte kultivering af te. 

Egypten producerer dog en masse urter og har deres egne blandinger, de blander med te.

2. Hvad er Egyptisk Kamille?

Egyptisk kamille er en af ​​de sorter med højest kvalitet i hele verden, og de bedste sorter vokser langs Nilen.

Kamillen bruges ofte til at skabe unikke teblandinger. Ifølge et gammelt mundheld siges det, at når folk først smager egyptisk dyrket kamille, vil de ikke prøve nogle andre sorter.

Hibiscus vokser også i landet, og klimaet fungerer godt til dyrkning af urter, der trives under tørre forhold.

Andre te, der produceres i Egypten, er mynte- og pebermynte, men ægte te kommer altid fra andre lande med et mere passende klima.

3. Hvad er Karkade?

Hibiscus te er bedst kendt i Egypten som “Karkade” og serveres enten varm eller kold. 

Hibiscus fra de øvre dele af Egypten er kendt for at have den bedste kvalitet og teen tilbydes ofte til bryllupper. Den indeholder en høj koncentration af C-vitamin og har en meget sød smag. 

Hibiscus teen fremstilles ved at tage en håndfuld hibiscus og hælde koldt vand over det. 

Derefter bringes det til kogning og man lader det simre i tre minutter. 

Den røde væske drænes og en lille mængde koldt vand sættes til kogning og man bringer det til simring en gang til.

Vandet og den røde væske kombineres og sukker tilsættes om nødvendigt.

4. Lakrids te er populært

En af de te, der symboliseres med Egypten, er lakrids te. 

Konger fra det gamle Egypten værdsatte lakridsroden for sine beroligende egenskaber og stærke smage.

5. Hvad er Saiidi og Koshary?

Egypterne drikker en overflod af sort te, og det er den type te, der drikkes af flest mennesker i landet. Der er to hovedtyper af te i Egypten, Saiidi og Koshary.

Den største forskel er måden de tilberedes.

Saiidi er lavet på kogende vand. Der anvendes to til tre teskefulde te.

Hvilket er betydeligt mere end ved andre tetyper, hvor en ske er den normale mængde. Resultatet er en meget stærkt bryg.

Til slut bruges store mængder rørsukker til at sødme smagen.

I nordlige dele af landet, som Kairo og Giza, er Koshary den populæreste te. Den tilberedes helt modsat af Saiidi.

Der bruges maks en halv teske te, dernæst sødes teen og tilsættes mynte for at give drikken en frisk smag. 

6. Mynte i teen

I det nordlige Egypten bruger man mynte i teen, men det gør man ikke i den sydlige del. 

En af grundene til dette er, at Nordafrika er en af ​​de ældste handelsruter i historien. Ruten blev brugt af romere og i det antikke Grækenland, og det var denne rute, der var ansvarlig for spredningen af ​​Islam.

Det nordlige Egypten var en del af denne handelsrute, mens det sydlige Egypten ikke var. 

Den nordlige del blev naturligvis involveret i forskellige handler, ideer og sandsynligvis blev mynte udvekslet i forbindelse med disse handler med personer fra andre kulturer.

hibiscus egypten, Egyptisk Kamille, Egyptisk te, hibiscus, kamille, Karkade, koshary, lakrids te, mynte, mynte te, saiidi, shai, tekultur

7. Hvordan er den egyptiske tekultur?

Egypterne drikker te hele dagen. Morgen, middag, aften og endda nogengane hele natten. 

Te serveres blandt andet til måltiderne som en slags appetitvækker. Den bruges også som tilbehør til maden. 

Det er helt normalt at se mænd og kvinder sidde på caféer og spille backgammon, mens de drikker te. 

Det bruges på samme måde som mange mennesker overalt i Danmark mødes til kaffe, eller som hyggedrik med venner og familie.

Butiksejere bruger te til at lave forretning. De vil ofte tilbyde te til forbipasserende for at opmuntre dem til at gå ind i deres butik, tale og købe genstande. 

Når folk modtager gæster, tilbyder de te uanset deres besøgendes socioøkonomiske status. 

Det sælges i butikker, stræder og parker. 

I større butikker er te tilgængelig for ansatte og kunder hele dagen.

For egypterne er te ikke kun en drik, men et symbol på venskab, fest og fejringer. I et land, hvor alkohol ikke er en mulighed og rent vand er knap, er te ikke kun blevet den nemmeste kilde til væske, men den bringer også folket i Egypten sammen.

Læs også -   Mysteriet bag marokkansk te

Efterlad gerne en kommentar

Pin It on Pinterest