Økologisk Sencha te med rødder i Japan og Kina

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

FRI FRAGT

Ved køb over 599 kr.

Levering

2 - 5 hverdage

EU og Statskontrolleret økologi
Ren Økologi
Miljøvenlig emballage

Klimavenlig og uden plastik! 

[yith_woocommerce_ajax_search]
Mangler din favorit? (Tip os)

Beskriv dit tip

Hvad er Sencha te?

Sencha (煎茶) er en form for japansk ryokucha (緑茶, der betyder grøn te). Den fremstilles ved at tage hele blade og lade dem brygge i varmt vand. I modsætning til matcha (抹茶), der er pulveriseret japansk grøn te, hvor pulveret blandes med varmt vand, og derefter drikkes som en del af teen.

Sencha er den mest populære grønne te i Japan, og repræsenterer omkring 80 procent af den te som produceres i Japan. Sencha er tæt relateret til andre typer som gyokuro og bancha.

Smagen afhænger af hvornår på sæsonen og stedet, hvor den er plukket. Smagen af Sencha te beskrives generelt som forfriskende og opløftende. Den ideelle farve på senchedrikken er en grønlig gylden farve.

Afhængigt af temperaturen af vandet, hvori det afkoges, vil smagen være variere. Med relativt mere tempereret vand er det forholdsvis blødt; med varmt vand vil den blive mere skarp.

Den indledende metode til at fremstille Sencha (dampningen) er med til at gøre forskellen i smagen mellem kinesisk og japansk grøn te, hvor japansk grøn te vil smage mere vegetabilsk, næsten græsagtig (nogle beskriver den også som tang-lignende).

Hvordan laves sencha?

Alle typer te kommer fra Camellia Sinensis-planten. Forskellen mellem de forskellige typer af te ligger i dyrkning og den måde de fremstilles på. Sencha er lavet af grønne te-blade, der dyrkes i direkte sollys (i modsætning til matcha og gyokuro), og høstes i første eller anden flush (teblade af den første høst har den bedste kvalitet).

Til Sencha plukkes bladene fra de øverste skud (som er yngre), fordi de er af højere kvalitet end de nederste skud.

Når tebladene er blevet plukket, bliver de dampet for at forhindre oxidation. De bliver dampet i mellem 15-20 sekunder for at forhindre oxidation af bladene.

Hvorfor denne proces varer mindre end et minut, men er det vigtigste trin i processen og udgør samtidig den vigtigste forskel mellem japansk og kinesisk grøn te (som er stegt -på pande- i stedet for dampet).

Dernæst tørres bladene og rulles. Når de rulles, op når bladene den velkendte nålform og som en bonus frigives safterne inde i bladene, så smagen intensiveres. Endelig sorteres bladene og opdeles i forskellige kvalitets grupper.

Et univers af te

Din guide til den perfekte kop te

Din guide til den perfekte kop te

UdgivetDen perfekte kop te må siges at være svær at mestre. Der er mange faktorer, der spiller ind. Du skal tage højde for både smag, trækketid, dosering, temperatur, kvalitet og en masse andre variable.Hvordan brygger du den perfekte kop te? Der findes ikke et...

Te eller the? Hvad er den korrekte stavemåde?

Te eller the? Hvad er den korrekte stavemåde?

UdgivetEr du på udkig efter et hurtigt svar på det udødelige spørgsmål om den danske måde at stave te/the på, så kommer det her. Siden 1872 har vi i Danmark stavet te uden et h. Det var den første retskrivningsordbog i 1872, der bestemte stavemåden, som den fortsat er...

Hvordan brygges Sencha?

For at opnå det bedste resultat, skal du bruge en japansk tekande (kyusu: 急 須). Denne skal ikke opvarmes direkte. Brug istedet en kedel og opvarm vandet til lige under kogepunktet. Det må derfor ikke bulderkoge.

Hæld vandet fra kedlen i det antal af kopper, som du vil servere. På denne måde falder vandets temperatur, og du får præcis den mængde du skal bruge til hver potion. Typisk skal du bruge ca. 60 ml vand til hver kop.

Dernæst tilsæt sencha til tekanden. En generel tommelfingerregel er, at bruge en teskefuld sencha (4 gram) pr. Kop, du vil servere.

Hæld vandet fra hver kop i tekanden og lad brygge i ca. et minut. Temperaturen til bryggen bør være omkring 70ºC.

Til det sidste skal du servere teen. Det gør du ved at hælde teen, skiftevis i hver kop. Du skal derfor fylde hver kop halvt først, for tilsidst at fylde dem helt. På den måde fordeles smagen jævnt ud i alle kopper.

Pin It on Pinterest