Økologisk te med mynte

Mangler din favorit? (Tip os)

Beskriv dit tip

ÅBNINGSTILBUD

Fri fragt (over 149 kr.)

Levering

100 g.-poser = 3 - 5 hverdage
1 kg.-poser = 2 - 4 uger

EU og Statskontrolleret økologi 
Økologiske Teer
Bionedbrydelig emballage

EN-13432 certificeret

STØT KAMPEN FOR EN VERDEN UDEN SCLEROSE

For hvert eneste 400 g..-pose med te du køber, donerer vi 40 kr. til Sclerosefonden og Kampen for en verden uden Sclerose. Det samlede resultat vil blive offentliggjort i slutning af Juli i år på vores blog. Forventet leveringstid på te i 400 g..-poser er 3 - 6 uger.

Læs mere om samarbejdet her

Hvad er mynte te

Mynte er en populær ingrediens i mange urteteer. Den mentholagtige smag gør at den er meget tiltrækkende, hvilket gør den til en af ​​de mest populære te-ingredienser i verden.
Som langt størstedelen af urter, er mynte fri for koffein, hvilket gør den til en god te, at drikke inden sengetid.

Det videnskabelige navn for mynte er Mentha piperita, og det er faktisk et kryds mellem vandmynte og spearmint. Det er hjemmehørende i Europa, men den brede vifte af anvendelser har gjort pebermynte til en global ingrediens.

Mynte vokser godt i næsten alle tempererede klimaer. Gartnere dyrker det ofte i potter på grund af sin invasive, spredende rhizomer (rødder og plantestamme). Med andre ord, er det en plante hvis spredning er svær at styre.

Planten foretrækker generelt delvis skygge, men kan også trives steder hvor solen står på, noget af dagen.
Spearmint blade kan bruges frisk, tørret eller frosset. De kan også bevares i salt, sukker, sirup, alkohol eller olie. Bladene mister deres aromatiske egenskaber efter planten har blomstret.

Legenden om mynte

Navnet ‘mynte’ har formentlig sin oprindelse i græsk mytologi, hvor et kærlighedsdrama finder sted. Som i alle græske mytologier er der mange versioner af samme historie.

Den mest populære beretter, at Hades forførte nymfen, Minthe. Hvilket forståeligt nok ledte til at hans kone, Persephone, blev vred og opslugt af jalousi og forvandlet Minthe til en plante, som folk hele tiden ville gå på.

Oprørt over hans hustrus indblandning sørgede Hades for at planten, blev blandet med pebermynte, så når planten blev gået på, ville den frigive en vidunderlig duft. Hades håbede, at dette ville huske verden på, hvor smuk og fuld af liv Minthe havde været.

Dette ansporede yderligere raseriet hos Persephone, over hendes mands indblanding, fordi Minthe's tilstedeværelse for evigt ville være i luften, som en konstant påmindelse.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Historien om mynte

Man antager at mynte blev brugt sålangt tilbage som i oldtidens egypten. Hvilket bunder i fundet af tørret mynte opdaget i visse pyramider. Disse er senere kulstof dateret til 1.000 f.Kr.

I oldtidens romerige dyrkede man også mynte og pebermynte i haver til medicinske formål, især til hjælp til fordøjelsesbesvær.
De brugte også mynte og pebermynte som et dække på jorden, især mellem sten og mindre stier. De brugte den behagelige duft planterne er kendt for, til at byde gæster velkommen

Historisk set har man i forskellige kulturer, brugt mynte til at lindre eller kurre forskellige lidelser, herunder; dårlig ånde, fluftig mave, hovedpine, halsbrand, hikke, dårlig fordøjelse og kvalme.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

sif urtete

Få 10% på dit næste køb

Få 10% rabat på dit næste køb, ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev. Du vil få tilsendt rabatkoden med det samme efter tilmelding.

Du har nu skrevet dig op til nyhedsbrevet og modtager rabatkoden indenfor et par minutter

Pin It on Pinterest