Mangler din favorit? (Tip os)

Beskriv dit tip

Hvad er mynte te?

Mynte er en populær ingrediens i mange urteteer. Den mentholagtige smag gør at den er meget tiltrækkende, hvilket gør den til en af ​​de mest populære te-ingredienser i verden.
Som langt størstedelen af urter, er mynte fri for koffein, hvilket gør den til en god te, at drikke inden sengetid.

Det videnskabelige navn for mynte er Mentha piperita, og det er faktisk et kryds mellem vandmynte og spearmint. Det er hjemmehørende i Europa, men den brede vifte af anvendelser har gjort pebermynte til en global ingrediens.

Mynte vokser godt i næsten alle tempererede klimaer. Gartnere dyrker det ofte i potter på grund af sin invasive, spredende rhizomer (rødder og plantestamme). Med andre ord, er det en plante hvis spredning er svær at styre.

Planten foretrækker generelt delvis skygge, men kan også trives steder hvor solen står på, noget af dagen.
Spearmint blade kan bruges frisk, tørret eller frosset. De kan også bevares i salt, sukker, sirup, alkohol eller olie. Bladene mister deres aromatiske egenskaber efter planten har blomstret.

Legenden om mynte

Navnet ‘mynte’ har formentlig sin oprindelse i græsk mytologi, hvor et kærlighedsdrama finder sted. Som i alle græske mytologier er der mange versioner af samme historie.

Den mest populære beretter, at Hades forførte nymfen, Minthe. Hvilket forståeligt nok ledte til at hans kone, Persephone, blev vred og opslugt af jalousi og forvandlet Minthe til en plante, som folk hele tiden ville gå på.

Oprørt over hans hustrus indblandning sørgede Hades for at planten, blev blandet med pebermynte, så når planten blev gået på, ville den frigive en vidunderlig duft. Hades håbede, at dette ville huske verden på, hvor smuk og fuld af liv Minthe havde været.

Dette ansporede yderligere raseriet hos Persephone, over hendes mands indblanding, fordi Minthe’s tilstedeværelse for evigt ville være i luften, som en konstant påmindelse.

Et univers af te

Din guide til den perfekte kop te

Din guide til den perfekte kop te

UdgivetDen perfekte kop te må siges at være svær at mestre. Der er mange faktorer, der spiller ind. Du skal tage højde for både smag, trækketid, dosering, temperatur, kvalitet og en masse andre variable.Hvordan brygger du den perfekte kop te? Der findes ikke et...

Te eller the? Hvad er den korrekte stavemåde?

Te eller the? Hvad er den korrekte stavemåde?

UdgivetEr du på udkig efter et hurtigt svar på det udødelige spørgsmål om den danske måde at stave te/the på, så kommer det her. Siden 1872 har vi i Danmark stavet te uden et h. Det var den første retskrivningsordbog i 1872, der bestemte stavemåden, som den fortsat er...

Historien om mynte

Man antager at mynte blev brugt sålangt tilbage som i oldtidens egypten. Hvilket bunder i fundet af tørret mynte opdaget i visse pyramider. Disse er senere kulstof dateret til 1.000 f.Kr.

I oldtidens romerige dyrkede man også mynte og pebermynte i haver til medicinske formål, især til hjælp til fordøjelsesbesvær.
De brugte også mynte og pebermynte som et dække på jorden, især mellem sten og mindre stier. De brugte den behagelige duft planterne er kendt for, til at byde gæster velkommen

Historisk set har man i forskellige kulturer, brugt mynte til at lindre eller kurre forskellige lidelser, herunder; dårlig ånde, fluftig mave, hovedpine, halsbrand, hikke, dårlig fordøjelse og kvalme.

Pin It on Pinterest