Økologisk Matcha te

Slå dig løs i vores fantastiske udvalg af vidunderlige økologiske matcha teer. Hos JYYNA har vi kun økologiske teer, det giver dig den rene betagende naturlige smag, du fortjener.

Mangler din favorit? (Tip os)

[contact-form-7 id="205705" title="Category - Contact form"]

Fri fragt (over 499 kr.)

Levering 1 - 3 hverdage

europæisk økologi certificering Økologiske Teer

Naturvenlig Emballage.

Hvad er Matcha te?

Matcha er finmalet pulver, fra bladene på te-busken Camellia Sinensis. Disse buske er specielt dyrket og i forarbejdning anvendes mange af de samme metoder som ved grøn te, der også bliver produceret fra te-busken.

Teen har sine rødder helt tilbage til Tang-dynastiet i Kina (618 - 907). Denne blev senere bragt til Japan, fra Kina, af Zen buddhisterne, der gjorde matcha te til en naturlig del af deres te ceremoni (Matcha hedder på Japansk 抹茶, der udtales [mat.tɕa]).

Den traditionelle kinesiske og japanske te ceremoni er bygget op omkring tre niveauer; forberedelse, servering og drik af matcha. I moderne tid anvendes matcha også til madlavningen, hvor det giver smag og farve til en række forskellige retter. Pulveret bruges blandt andet til smoothies, bagværk, ris, is og latte.

Selvom den pulveriserede te ikke har været populær i Kina i nogen tid, er der nu kommet en global genopblussen af Matcha, også i Kina. I Japan fortsætter det med, at være et vigtigt element på Zen klostre.

Hvordan fremstilles matcha

Fremstillingen af matcha te foregår anderledes end ved traditionel te, helt fra dyrkning af te-busken (Camellia Sinensis), til forarbejdningen af bladene.

Processen starter allerede op til tre uger før man høster bladene. Her dækker man buskene til, så man forhindrer at de står i direkte sollys. Denne metode er oftest beskrevet som skyggeopdræt.

Igennem skyggeopdrættelsen øges koncentrationen af nærringsstoffer, herunder bl.a. andelen af catechiner kaldet epigallocatechin gallate (EGCG), der er en antioxidant, øges relativt til normal grøn te. Denne antioxidant har været sammenkædet med at bekæmpe visse kræftformer.

Under selve forarbejdningen af bladene, efter høsten, fjernes alle stilkene og ‘venerne’ i bladet, således at der kun er selve bladet tilbage. Herefter varmebehandles bladene med damp, eller ved en kort ristning. Det at dampe bladene er en metode særligt anvendt i Japan.

Ved at varmebehandle bladene lukkes bladcellerne, hvilket forhindrer fermenteringsprocessen. Dette sikrer ligeledes at næringsstoffer og smag bevares. Bladene finmales herefter og bliver til det karakteristiske grønne pulver vi kender.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Hvad dufter og smager matcha af?

En god matcha skal dufte friskt, indbydende og vegetarisk, næsten som frisk blendede baby-grøntsager. Så ved du, at du kan lave nogle gode, søde kopper matcha. Dog skal det siges at smagen er ofte noget der kan kræve lidt til vending.

Når du har blandet en kop med matcha, vil smagen være bitter sød, den må ikke smage ubehageligt bittert. Den søde smag kommer fra den komplekse opbygning af aminosyrer i teen. De søde noter fremkommer derfor naturligt, uden at tilføje sukker eller honning eller agave eller andre sødemidler.

En god kop matcha bør have en lang, behagelig finish, der varer godt 30 sekunder, hvis ikke længere. Dette er sådan man karakteren en virkelig fremragende matcha.

Du kan med fordel tilføje vanilje eller ingefær til din blanding, nogle foretrækker også at tilføje mælk. Undersøgelser har dog vist at hvis man tilsætter komælk, vil optaget af næringsstofferne falde pga. kalken i mælken, undgå derfor hvis muligt komælk, når du laver matcha.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

Pin It on Pinterest