Hvad er engelsk te?

Engelsk te (ofte kaldet English Breakfast te) er en traditionel blanding af te fra forskellige lande. I vores udvalg vil du kunne finde blandinger der indeholder te fra Assam, Ceylon og Kenya. Disse engelske teer er blandt de mest populære i den britiske tekultur.

Engelske teer er en sort teblanding, der normalt beskrives som fyldig, robust, rig og blandet til at gå godt med mælk og sukker. Disse teer er traditionelt forbundet med en stor engelsk morgenmad.

Siden det 18. århundrede har Storbritannien været en af ​​verdens største teforbrugere, med en gennemsnitlig årlig forbrug pr. Indbygger på 1,9 kg. Det britiske imperium var med til at sprede te fra Kina til Indien.

Britiske interesser kontrollerede teproduktion på subkontinentet. Teen, der startede som en overklasse drink på fastlandet Europa, blev hurtigt en del af enhver social klasse i Storbritannien i løbet af det attende århundrede og har været dette siden. Te er og bliver et fremtrædende træk ved den britiske kultur og samfund.

I Storbritannien serveres teen normalt med mælk, dog er det ikke ualmindeligt at drikke det sort eller med citron, hvor sukker er blevet et populært supplement alle disse.

Tekulturen og dens oprindelse

Beskrivelser af tekulturens oprindelse i Storbritannien varierer, men det at drikke en blanding af sort te til morgenmad er en mangeårig britisk skik. Praksis med at navngive denne skik som "english breakfast tea" synes at ikke have stammet fra England, men Amerika, hvor der er beretninger om skikken helt tilbage til tidlige kolonitid.

En anden beretning, med referencer i et tidsskrift for Journal of Commerce artikel, daterer skikken til 1843 og en tehandler ved navn Richard Davies i New York City.

Davies, en engelsk indvandrer, startede med en base af Congou og tilføjede en smule Pekoe og Pouchong. Det solgte for 50 cent per pund, og dets succes førte til andre teforhandlere efterlignede hans opfindelse, hvilket bidrog yderligere til gøre både skik og navn populært.

Uanset hvem, hvad og hvor den engelske tradition med at blande sort te oprinder fra, er det den højt elsket af folk i hele verdenen, herunder Briter og Danskere.

Et univers af te

Hvordan laves og fremstilles te fra tebusken?

Hvordan laves og fremstilles te fra tebusken?

Te laves populært sagt på to forskellige måder, den ortodokse metode (typisk brugt ved løs te) og CTC-metoden (til teposer). Fremstillingen af te er dog ikke en simpel process og kræver eksperise i alle led, og kan variere fra kultur til kultur.

Hvordan laver du den perfekte kop engelsk te?

Når du skal lave den perfekte kop engelsk te, uanset hvilken variant du vælger, skal du være sikker på, at du har det nødvendige grej. Dette er:

  • Elkoger med mulighed for temperaturstyring (alternativ vil en gryde også kunne anvendes).
  • En god blanding af engelsk te
  • En tekande af smeltejern, for at holde på smag og varmen.

Det første du skal gøre er, at opvarme vandet i din elkoger til 90 grader. Imens vandet når denne temperatur, skal du skylle din tekande med brændende varmt vand. Tilføj derefter det opvarmet vand fra din elkoger.

Når dette er gjort skal du tilføje den sorte te. Dette gøres ved at bruge to teskefulde for hver 236 ml. Vand. Hvis du ikke vil have teen til at flye rundt i kanden, kan du sagtens benytte et tefilter eller en anden for for filter.

Hvis du ikke ønsker, at tebladene skal brygge videre i din kande, mens du nyder din første kop, så anbefaler vi at du fjerner dem efter 3 - 5 minutter.

De fleste Briter vil foretrække at få mælk til teen, men der går ingen skår af glæden hvis dine gæster ikke ønsker dette. Det samme gør sig gældende for sukker eller sødemidler.

God fornøjelse.

Pin It on Pinterest