Ingen resultater fundet
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
For køb over 599 kr.
2 - 5 hverdage
Assam te er en sort te opkaldt efter den regionen hvor teen dyrkes og fremstilles i Indien. Assam te fremstilles specifikt fra den sort af tebusken der hedder Camellia sinensis var. assamica. Denne te, hvoraf de fleste er dyrket på eller nær havets overflade, er kendt for sin krop, friskhed, malty smag og stærke lyse farve.
Denne type te blev opdaget i begyndelsen af 1800-tallat, voksende vildt i den tropisk varme og våde Assam-region ved kanten af de østlige himalayanbjerge. Regionen er verdens største te-dyrkende region, der ligger på begge sider af Brahmaputra-floden og grænser op til Bangladesh og Myanmar.
Denne del af Indien oplever høj nedbør; i monsunperioden, op til 250-300 mm. regn pr. dag. Dagtemperaturen stiger til omkring 36 grader, hvilket skaber et drivhuslignende miljø med blandingen af ekstrem høj luftfugtighed og varme.
Assam te blev bragt fra Indien til resten af verden af den skotske opdagelsesrejsende Robert Bruce (ikke at forveksle med Robert The Bruce), der i 1820’erne skabte et stærkt venskab med Assam-plantageejere og eksporterede frø fra planten.
Assam teens smag beskrives ofte som kraftig og maltet og har en mørk rødbrun farve. Teen klassificeres som en sort te og kaldes almindeligvis engelsk morgenmadste (english breakfast tea) eller irsk morgenmadste.
Teen beskrives også som livlig, stærk, og elegantt te. Ligesom nogle andre sorte teer, nyder mange Assam teer som et alternativ til kaffe, idet den har den intensitet mange foretrækker.
Dens mange nuancer kan bedst tilskrives måden hvorpå den brygges. Det er denne der bestemmer hvor meget af smagen der trækkes ud af hvert blad. Det er samtidig en te, der kan ændre sin smag markant, hvis den brygges forkert eller forlænge.
Lande som Kina og Indien er kendt for deres unikke teplanter og innoverer dyrknings- og oxidationsmetoder. En af verdens mest populære te er Assam. Den blev opdaget i 1800’tallet og er blevet en dagligvare for mange husstande rundt om i verden. Assam er en region i...
Assam te laves typisk gennem fem forskellige trin. Denne varierer dog fra plantage og fra de traditioner der er i de forskellige områder i regionen.
Trin 1 – De grønne blad kommer ind i fabrikken, og spredes straks tyndt på en hessisk klæde anbragt over et trådgitter i det. Her forbliver bladene, indtil det har tabt noget af fugten. Denne process tager typisk 12 timer.
Trin 2 – Bladet opsamles og rulles i Sirocco-maskiner (en form for tørretumblere).
Trin 3 – herefter spredes tebladene tyndt på en bakke for at blive oxideret. Denne proces overvåges nøje, og det kræver en erfaren teplanter at bestemme den optimale tid, der kræves, som varierer fra en time til to eller flere afhængigt af de omgivende forhold.
Trin 4 – Derpå tages teen til tørremaskinerne og spredes tyndt på bakkerne, og gennemblæses af varm luft, for at ekstrahere den resterende fugtighed i bladet.
Trin 5 – herefter pakkes teen og sendes
Skal du brygge en kop assam te, skal du selvfølgelig først og fremmest følge instruktionerne, som findes for vores teer. Generelt skal du dog huske:
Dosering – Brug max en spiseskefuld pr. 236 ml. Vand. Undgå at benytte tekugler, tebreve eller andre opbevaringsgenstande, der begrænser tebladenes udvikling af smag under brygningen.
Vand – Som andre sorte teer kan du med fordel benytte en højere vandtemperatur, for at udvinde smagsnuancerne bedst. Bring dit vand (helst destilleret kildevand) vand op til 80-90 grader. Undgå at bulderkoge vandet. Så får du det bedste resultat.
Tid – For lang bryggetid kan give din te en ubehagelig bitterhed, der overskygger det smags spektrum som giver dens særegne smag. Start med at brygge den i 3 min. og øg derefter tiden, for at opnå den smag der passer dig bedst.
Udover morgenmadstid er Assam te også en fremragende base for chai, da dens intense smag ikke drukner imellem mælken og søde krydderier, der er karakteristiske for chai-opskrifter.
Af samme grund gør dette Assam til en ideel følgesvend til mælk og sukker, for dem der bruger det.