Betagende økologisk Egyptisk te

Mangler din favorit? (Tip os)

Beskriv dit tip

FRI FRAGT

Ved køb over 399 kr.

Levering

3 - 5 hverdage

EU og Statskontrolleret økologi 
Økologiske Teer
Bæredygtig emballage

Klimavenlig og uden plastik!

Hvad er te fra egypten

Te er den nationale drink i Egypten og har en særlig position, som selv kaffe ikke kan konkurrere med. I Egypten hedder te "shai". Teen der sælges og konsumeret i Egypten er næsten udelukkende importeret fra Kenya og Sri Lanka.

Den egyptiske regering anser te for en strategisk afgrøde og driver bl.a. store teplantager i Kenya. Grøn te er først fornylig ankomst til Egypten (kun i slutningen af ​​1990'erne blev grøn te til overkommelige priser) og oplever en svagt stigende popularitet.

Ægyptisk te kommer i to sorter: Kosher og Saiidi.

Kosher te, er populær i den nedre nordlige del af Egypten, og fremstilles ved hjælp af den traditionelle metode til at brygge sort te vha. kogt vand, og ved at lade det simre i et par minutter. Det serveres typisk med mælk og rørsukker, og er ofte smagt til med friske mynteblade.

Saiidi te er almindelig i den øvre det af det sydlige Egypten. Den er tilberedes ved at koge sort te og vand, i op til 5 minutter, over en stærk flamme. Saiidi te er kan af vesterlændinge opfattes som ekstremt tung, hvilket bl.a. bunder i, at det er normen at der tilsættes to tsk sort te pr. kop.

Den er typisk sødet med rigelige mængder af rørsukker (en nødvendighed, da formlen og metoden giver en meget bitter te). Saiidi te er ofte sort selv i flydende form.

Foruden ægte te serveres ofte urtete (eller tisanes) i de egyptiske tehus med ingredienser fra mint til kanel og ingefær til salep; mange af disse er tilskrevet medicinske kvaliteter eller sundhedsmæssige fordele i egyptisk folkemedicin.

Tekulturen i egypten

Servering af te til gæster er en fast bestand del af kulturen i Egypten. Teen er karakteriseret ved at være meget ‘tung’, og lave typisk med to teskefulde per kop. Særligt det at tilføje sukker kan være nødvendigt, specielt når du drikker Saiidi-teen, der kan have en hvis bitterhed.

Te spiller en vigtig rolle i det daglige egyptiske liv, hvor mange mennesker starter morgenen med at drikke te. Det er også mange steder en tradition at drikke te efter frokosten.

Hvis du besøger nogle, vil du få serveret en te, uanset gæstens socioøkonomiske status. Det er derfor i folkemunde te har fået kælenavnet ‘Pligt’, da det at servere te til en besøgende er en pligt. I de Egyptiske tehuse kan du også serveret urteteer og karkade (der er en hibiscus te).

Karkady (også kaldet karkaday) er det arabiske navn på den røde hibiskuste. Hvorfor plantagerne af karkady er meget populære i de øvre områder af egypten, hvor kilmaet er varmt, særligt områder omkring Aswan og Qena samt i Fayoum Oasis.

Egyptisk te er lidt stærkere. Derfor foretrækkes det at tilsætte to eller tre skeer sukker, der er selvfølgelig også folk der foretrækker at drikke det uden. Tebladene tilføjes direkte til koppen og er derfor tilbage i bunden, hvor de bør efterlades.

Et univers af te

Hvad er sort te og hvordan fremstilles det? – En komplet guide

Sort te er uden tvivl den mest populære og almindelige te. Det er endda sådan at når man generelt taler om te i den vestlige kultur, er det ofte med henvisning til sort te. Selv de populære engelske breakfast teas og Earl Gray blandinger er lavet af sorte teblade. Dette er i modsætning til østlige kulturer.

Historien om hvor te kommer fra

Te stammer fra Camellia Sinensis (også kaldet tebusken) og kommer i mange forskellige varianter. Det er bladene fra denne busk, der bruges til at lave de forskellige varianter af te af. Disse tæller hvid te, grøn te, sort te og oolong te.

Hvordan fremstilles egyptisk te

Selvom te er et populært drikke i Egypten, producerer og fremstilles der ikke te i landet. Årsagen til dette er hovedsageligt klimaet. Dette er for tørt til at dyrke teplanter uden ekstrem brug kunstvanding.

Egyptens meget tørre klima skyldes blandt andet at det meste af landområdet er optaget af Sahara-ørkenen, hvor der stort set ingen nedbør af betydning er. De eneste betydelige landbrugsområder i Egypten, findes i en smal korridor langs Nilen delta. Dette landbrug drives i vid udstrækning af vanding fra floden, netop pga. nedbøren i regionen er minimal.

Egypten producerer dog mange urter, som er vigtige i urtete. Især egyptisk kamille anses for at være blandt de bedste former for mest velsmagende. Egypten er også en vigtig kilde til hibiscus til brug i urtete.

Pin It on Pinterest