Betagende økologisk Egyptisk te

Slå dig løs i vores fantastiske udvalg af vidunderlige økologiske teer fra Egypten. Hos JYYNA har vi kun økologiske teer, det giver dig den rene betagende naturlige smag, du fortjener.

Mangler din favorit? (Tip os)

[contact-form-7 id="205705" title="Category - Contact form"]

Fri fragt (over 499 kr.)

Levering 1 - 3 hverdage

europæisk økologi certificering Økologiske Teer

Naturvenlig Emballage.

Hvad er te fra egypten

Te er den nationale drink i Egypten og har en særlig position, som selv kaffe ikke kan konkurrere med. I Egypten hedder te "shai". Teen der sælges og konsumeret i Egypten er næsten udelukkende importeret fra Kenya og Sri Lanka.

Den egyptiske regering anser te for en strategisk afgrøde og driver bl.a. store teplantager i Kenya. Grøn te er først fornylig ankomst til Egypten (kun i slutningen af ​​1990'erne blev grøn te til overkommelige priser) og oplever en svagt stigende popularitet.

Ægyptisk te kommer i to sorter: Kosher og Saiidi.

Kosher te, er populær i den nedre nordlige del af Egypten, og fremstilles ved hjælp af den traditionelle metode til at brygge sort te vha. kogt vand, og ved at lade det simre i et par minutter. Det serveres typisk med mælk og rørsukker, og er ofte smagt til med friske mynteblade.

Saiidi te er almindelig i den øvre det af det sydlige Egypten. Den er tilberedes ved at koge sort te og vand, i op til 5 minutter, over en stærk flamme. Saiidi te er kan af vesterlændinge opfattes som ekstremt tung, hvilket bl.a. bunder i, at det er normen at der tilsættes to tsk sort te pr. kop.

Den er typisk sødet med rigelige mængder af rørsukker (en nødvendighed, da formlen og metoden giver en meget bitter te). Saiidi te er ofte sort selv i flydende form.

Foruden ægte te serveres ofte urtete (eller tisanes) i de egyptiske tehus med ingredienser fra mint til kanel og ingefær til salep; mange af disse er tilskrevet medicinske kvaliteter eller sundhedsmæssige fordele i egyptisk folkemedicin.

Tekulturen i egypten

Servering af te til gæster er en fast bestand del af kulturen i Egypten. Teen er karakteriseret ved at være meget ‘tung’, og lave typisk med to teskefulde per kop. Særligt det at tilføje sukker kan være nødvendigt, specielt når du drikker Saiidi-teen, der kan have en hvis bitterhed.

Te spiller en vigtig rolle i det daglige egyptiske liv, hvor mange mennesker starter morgenen med at drikke te. Det er også mange steder en tradition at drikke te efter frokosten.

Hvis du besøger nogle, vil du få serveret en te, uanset gæstens socioøkonomiske status. Det er derfor i folkemunde te har fået kælenavnet ‘Pligt’, da det at servere te til en besøgende er en pligt. I de Egyptiske tehuse kan du også serveret urteteer og karkade (der er en hibiscus te).

Karkady (også kaldet karkaday) er det arabiske navn på den røde hibiskuste. Hvorfor plantagerne af karkady er meget populære i de øvre områder af egypten, hvor kilmaet er varmt, særligt områder omkring Aswan og Qena samt i Fayoum Oasis.

Egyptisk te er lidt stærkere. Derfor foretrækkes det at tilsætte to eller tre skeer sukker, der er selvfølgelig også folk der foretrækker at drikke det uden. Tebladene tilføjes direkte til koppen og er derfor tilbage i bunden, hvor de bør efterlades.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Hvordan fremstilles egyptisk te

Selvom te er et populært drikke i Egypten, producerer og fremstilles der ikke te i landet. Årsagen til dette er hovedsageligt klimaet. Dette er for tørt til at dyrke teplanter uden ekstrem brug kunstvanding.

Egyptens meget tørre klima skyldes blandt andet at det meste af landområdet er optaget af Sahara-ørkenen, hvor der stort set ingen nedbør af betydning er. De eneste betydelige landbrugsområder i Egypten, findes i en smal korridor langs Nilen delta. Dette landbrug drives i vid udstrækning af vanding fra floden, netop pga. nedbøren i regionen er minimal.

Egypten producerer dog mange urter, som er vigtige i urtete. Især egyptisk kamille anses for at være blandt de bedste former for mest velsmagende. Egypten er også en vigtig kilde til hibiscus til brug i urtete.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

Pin It on Pinterest