Økologisk marokkansk te

Slå dig løs i det fantastiske udvalg af vidunderlige økologiske marokkanske teer. Hos JYYNA har vi kun økologiske teer, det giver dig den rene betagende naturlige smag, du fortjener.

Mangler din favorit? (Tip os)

[contact-form-7 id="205705" title="Category - Contact form"]

Fri fragt (over 499 kr.)

Levering 1 - 3 hverdage

europæisk økologi certificering Økologiske Teer

Naturvenlig Emballage.

Historien om te i maroko

Historien om teens intog i marokkansk kultur, tilskreves flere kilder.

Der er kilder der antager, at te først blev introduceret til Marokko i det 12. århundrede af fønikerne, der bosatte sig i den nordlige del af landet, og blev der i mere end otte århundreder.

Andre beskriver hvordan de første bosættere i Marokko, Berberne, bragte teplante med dem, da de flyttede fra deres oprindelsesland i Asien.

En anden historisk kilde peger på at te kom til Marokko fra Spanien og Portugisisk, i årene omkring erobringstogterne i det 18. århundrede.

Desuden mener nogle historikere, at te blev en del af den marokkanske kultur i forbindelse maritim pirateri (maritim jihad) i både Atlanterhavet og Middelhavet.

Hvad vi er helt sikker på er, at te var kendt i Marokko og marokkanske reter i midten af 1800-talet i årene omkring den spirende handel mellem Marokko og Europa.

Uanset hvordan eller hvornår teen blev en del af den marokkanske kultur, er marokkansk te en fantastisk drink, og et smukt bidrag til det marokkanske køkken.

Traditionen omkring marokkansk te

Det er et større socialt ritual at drikke te i Marokko, som nødvendiggør at visse særlige artefakter er tilstede.

Ved en marokkansk tedrikning, tændes der røgelse for at opfriske den omgivende luft. Dette vil skabe en stemning som var du deltagende i en offentlig religiøs ceremoni, i en orientalsk helgens grav eller i en angelsaxisk, katolsk eller ortodoks kirke, snarere end i en marokkansk restaurant eller café.

Under selve ceremonien sidder værten eller værtinden foran en bakke med dekoreret glas og to tekander. Friske mynteblade (eller andre urter), tørrede grønne teblade, sukker og kogende vand bryder ligeledes bakken.

Mens gæsterne drikker deres første kop te, der traditionelt er stærkt brygget (meget smagfyldt), vil værten genopbrygge potterne med flere teblade og sukker.
Denne drikkes så efterfølgende.

Men selve teceremonien behøver ikke stoppe der. I Sahara-traditionen brygges en tredje krukke traditionelt, mens den anden nydes, hvilket gør forlænger selve tetiden og giver mulighed for en lang, afslappet affære.

Et univers af te

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Kulturen omkring te i marokko

Te anses for en meget vigtig del af samfundet og kulturen i Marokko, og beskrives ofte som en kunstform. Populariteten af ​​te i dette land er en af ​​hovedårsagerne til, at Marokko er en af ​​de største importører af te i verden.

Taget i betragtning af, at tedrikken er relativt ny i Marokko, er det imponeret hvor hurtigt respekten omkring ritualet og dens integration i kulturen har været..

Te er også en vigtig bestanddel når familier tilbringer tid sammen. Te bliver serveret til vigtigste familietraditioner som fx. bryllupper og fødselsdagsfester.

Det at teen er tilstede er derfor et vigtigt tegn på at arrangementet er vigtig. Arrangøren af ​​arrangementet vil være ansvarlig for at sikre, at alle deltagere får mulighed for at nyde teen. Det at sørge for at hver eneste gæst for en kop te, er en måde at vise respekt for disse på.

Dette er derfor en helt central del, af den marokkanske tekultur, at sørge for sine gæster. Hvis du ikke sørger for at alle bliver taget hånd om, er der en chance for, at de bliver fornærmet og mister respekten for dig.

Ren økologiske teer

Hos JYYNA sælger vi kun teer der er certificeret af Europæiske Økologimærkning. Hvilket betyder, at du som forbruger, er sikret at teerne vi sælger er økologiske og kontrolleret af EU.

Helt konkret betyder det, at landmændene, plantagerne, dem vi køber teen hos og os som virksomhed er underlagt strenge krav.

Med certificat medfølger der nemlig at vi skal overholde en lang række kvalitetskontroller, der sikrer at de forskellige led i processen lever op til kravene.

Så det europæiske økologimærke er din sikkerhed for at vores teer er fremstillet i overensstemmelse med streng hensyntagen til miljø- og dyrevelfærdskrav, og kontrolleres i overensstemmelse hermed.

Læs mere om økologi her

Pin It on Pinterest