Økologisk te fra Japan

Mangler din favorit? (Tip os)

Beskriv dit tip

FRI FRAGT

Ved køb over 399 kr.

Levering

3 - 5 hverdage

EU og Statskontrolleret økologi 
Økologiske Teer
Bæredygtig emballage

Klimavenlig og uden plastik!

Historien om japansk te

Historien om teens betydning og indtog i Japansk kultur, begyndte så tidligt som det 9. Århundrede, ifølge referencer fra de første kendte japanske optegnelser.

Te startede som en drink, der fandt stedfæstelse i de religiøse sociale klasser i Japan. Hvilket skete ved at japanske præster og repræsentanter for regeringen, virksomheder og andre organisationer, sendt til Kina for at lære om deres kultur, bragte teplanter og frø hjem til Japan.

De buddhistiske munke Kūkai og Saichō kan have været blandt de første, til at bringe frø med tilbage til Japan. Den første form for te, bragt fra Kina var sandsynligvis murstenste.

Te udviklede sig hurtigt til at blive en drink, forbeholdt de kongelige klasser, da den japanske kejser Saga, tilskyndede væksten af ​​teplanter i landet. Frø blev derfor importeret fra Kina, så dyrkningen i Japan kunne begynde.

I det 12. århundrede blev te en populær drik blandt det socialt bedre stillet borgerskab, efter offentliggørelsen af ​​Eisai's Kissa Yōjōki. Uji, med sin strategiske beliggenhed nær hovedstaden i Kyoto, udviklede sig til Japans første store teproducerende region i denne periode.

Fra det 13. Til det 14. århundrede udviklede japansk tekultur de karakteristiske træk, som den er kendt for i dag, og den japanske teceremoni blev en fast bestanddel af denne kultur.

I de følgende århundreder voksede produktionen og te blev samtidig let tilgengængelig for offentligheden, og gjorde sit indtog i alle hjem, uanset social status.

Udviklingen af ​tetypen Sencha i det 18. Århundrede, medførte en tilførsel af ​spændende nye stilarter af grøn te, der nu dominerer teforbruget i Japan. I det 19. og 20. århundrede omdannede industrialiseringen og automatiseringen, den japanske teindustri til en strømlignet og effektiv drivkraft, der var i stand til at producere store mængder te på trods af Japans begrænsede markareal.

Teproducerende regioner

Som tidligere nævnt (ovenfor) er den ældste teproducerende region i Japan Uji, der ligger nær den tidligere hovedstad i Kyoto. I dag dyrkes Japans dyreste premium teer stadig i Uji.

Omkring 40% af den samlede Japanske Sencha produktion kommer i dag fra Shizuoka Prefecture-området, hvilket gør dette til det største teproducerende område i japan.

Andre store teproducerende regioner omfatter øen Kyushu og præfekturerne (på dansk kommuner) Shiga, Gifu og Saitama i det centrale Honshu.

I dag produceres der kun grøn te, når man ser på den kommercielle del af produktionen, tidligere blev der dog i en kort periode, også produceret sort te. Dette oplevede man i slutningen af 1800'erne og begyndelsen af det 20. århundrede.

Den Japansk teproduktion er stærkt mekaniseret og er præget af brugen af moderne teknologi og processer for at forbedre udbyttet og reducere arbejdskraften. På grund af de høje omkostninger af arbejdskraft i Japan, bliver kun de bedst kvalificerede plukkere udvalgt til at plukke teen, som stadig håndteres i hånden på traditionel vis.

Et univers af te

Hvad er sort te og hvordan fremstilles det? – En komplet guide

Sort te er uden tvivl den mest populære og almindelige te. Det er endda sådan at når man generelt taler om te i den vestlige kultur, er det ofte med henvisning til sort te. Selv de populære engelske breakfast teas og Earl Gray blandinger er lavet af sorte teblade. Dette er i modsætning til østlige kulturer.

Historien om hvor te kommer fra

Te stammer fra Camellia Sinensis (også kaldet tebusken) og kommer i mange forskellige varianter. Det er bladene fra denne busk, der bruges til at lave de forskellige varianter af te af. Disse tæller hvid te, grøn te, sort te og oolong te.

Karakteristika på grøn te fra Japan

De typiske karakteristika ved Japansk grøn te er, at de har en tynd, nåle-agtig form og en flot mørkegrøn farve. I modsætning til kinesisk te produceres de fleste japanske teer ved dampning i stedet for opvarmning på pander.

Ved at dampe bladene, i stedet for opvarmning, frembringer det deres karakteristiske farve og skaber en sødere og mere naturlig smag. En mekanisk rullnings- / tørringsproces tørrer herefter tebladene, og skaber deres endelige udformniong.

Væsken fra den dampede japansk te har tendens til at være uklar på grund af den højere mængde opløst naturlige stoffer.

De fleste japanske teer er blandet af blade dyrket i forskellige regioner. På grund af den begrænsede mængde te, der kan produceres i Japan, er størstedelen af produktionen dedikeret til premium te markedet.

Selv om der findes en række kommercielle te-sorter i Japan, er flertal af japansk teer produceret ved hjælp af Yabukita sorten, der blev udviklet i 1950'erne.

Teceremoni og Matcha

Den japanske te ceremoni, kaldes også ‘The Way of Tea’. Dette er en japansk kultur aktivitet, der involverer ceremoniel forberedelse og præsentation af matcha (抹茶), som er pulveriseret grøn te.

På japansk hedder det chanoyu (茶 の 湯) eller sadō, chadō (茶道), der handler om at forberede og servere en skål, med te, med et rent hjerte. Mens den måde, hvorpå kunsten udføres er kaldt (o) temae ([お] 手 前; [お] 点前).

Zen buddhismen havde en afgørende indflydelse på udviklingen af ​​den japanske te-ceremoni. Ofte anvendes der i japansk te-ceremoni løsbladste, først og fremmest sencha. Hvilket kendes som senchadō (煎茶 道, sencha-vejen) i modsætning til chanoyu eller chadō.

Te sammenkomster klassificeres i to kategorier enten; som en uformel sammenkomst chakai (茶会,te sammenkomst) eller en formel te begivenhed chaji (茶 事, te begivenhed).

Chakai er et relativt simpelt forløb som symboliserer gæstfrihed, der omfatter konfekture, tyndt brygget te og måske et let måltid.

Chaji er en meget mere formel sammenkomst, der normalt omfatter en fuld gennemgang af kaiseki måltid efterfulgt af konfekture, tykt brygget te og tyndt brygget te. En chaji kan vare op til fire timer.

Pin It on Pinterest