[yith_woocommerce_ajax_search]
Mangler din favorit? (Tip os)

Beskriv dit tip

Hvad er hibiscus te?

Hibiscus er kendt for at være store farverige blomster, der vokser på en plante. Disse blomster kan udgøre en fantastisk dekorativ effekt til ethvert hjem eller en have, men er også gode i te.

Hibiscusblomster kommer i mange farver. De kan være røde, gule, hvide eller ferskenfarvede og kan være op til 15 cm. I diameter. Den mest populære sort er Hibiscus sabdariffa. De røde blomster af denne sort dyrkes oftest til medicinske formål og er tilgængelige som kosttilskud.

Hibiscuste, der også kaldes ‘surt te’ på grund af sin bitre noter i smager, er lavet af en blanding af tørrede hibiscusblomster.

Historisk anvendelse

Hibiscus er historisk set blevet brugt af forskellige kulturer, som et middel til at lindre flere forskellige symptomer.

Ægypterne brugte hibiscus te til reducere feber, behandling af hjerte- og nervesygdomme, samt som vanddrivende, for at øge urinproduktionen.

I Afrika blev te brugt til behandling af forstoppelse, kræft, leversygdom og symptomer på influenza. Ligeledes blev papir, der var fremstillet af bladene, brugt som bandager til at helbrede sår.

I dag er hibiscus blandt andet populær, pga. sit potentiale til at reducere højt blodtryk. Moderne studier viser lovende tegn på at både te, lavet på hibiscus, og hibiscus planteekstrakt, kan være medvirkende til at sænke blodtryk og kolesteroltal.

En anden nylig undersøgelse fandt ud af, at hibiscus ekstrakt kan have en virkning på forebyggelsen af fedme og fedtopbygning i leveren.

Der er dog stadig er behov for mere forskning i dette, før at der endelig kan siges noget om dette reelt er tilfældet. Så på nuværende tidspunkt er det en spændende plante med en rig historie og en fantastisk ingrediens til en velsmagende te.

Et univers af te

Hvordan produceres te fra tebusken?

Hvordan produceres te fra tebusken?

Te laves populært sagt på to forskellige måder, den ortodokse metode (typisk brugt ved løs te) og CTC-metoden (til teposer). Fremstillingen af te er dog ikke en simpel process og kræver eksperise i alle led, og kan variere fra kultur til kultur.

Hvordan smager det?

Hibiscus te der er lavet på friske eller tørrede blomster skaber en smagfuld, dyb rød, skarp te, der kan indtages både varmt og koldt. Bladene og den kuppellignende del af plantens centrum har mangee anvendelses muligheder udover te, de bruges nemlig også til andre formål.

Hibiscus blomster bruges også i mad i forskellige lande rundt om i verden. De anses som kulinariske grønsager og tilføjes til forskellige traditionelle opskrifter, og laves endda lavet til slik i visse kulturer.

Bladene er kogte, som ved grøntsager, og er enten blandet med bælgfrugter eller nydes som en tilbehør. Ligesom de røde blomster kan de dampes, stegte eller laves i suppe, tilsættes i karry, kyllingeretter.

Pin It on Pinterest