Pure Green Sencha

Pure Green Sencha er en økologisk grøn te af god medium-kvalitets blade, som giver brygget en frisk blød og sød smag.

Ingredienser: grøn te*

Økologisk.
Frisk blød og sød smag.
God medium-kvalitets blade.

*100% økologisk ingrediens

89,95 kr.

(100 gr. pr. pose)

Ikke på lager

Få besked når den er tilbage på lager

Glutenfri

Laktosefri

GMO Fri

Varenummer (SKU): 21403 Varekategorier: , , Tags: , , , , , ,

Fri fragt (over 499 kr.)            Levering 1 - 3 hverdage

Naturvenlig Emballage.           europæisk økologi certificering Økologiske Teer

Brygmesterens guide og anbefalinger

For at få det bedste bryg, skal du behandle teen blidt og med respekt. Det er særligt de 4 elementer i bryggeguiden du skal være opmærksom på,  dem finder du her.

Da vores smagsløg er indrettet forskelligt, er der også forskel på, hvad der gør forskellen på en god og en dårlig kop. Vi anbefaler derfor at du først prøver vores guide, for derefter at tilpasse den efter dine præferencer.

100 gr. te vil generelt give dig:

25 - 60 kopper*
3,7 - 9 liter*
Du kan sagtens genbruge brygget 2 gange uden tab af smag (og fordobbel ovenstående tal)

*tallene er udregnet relativt til gr. pr. teske og da størrelsen af indholdet varierer, vil gr. pr. teske ligeledes gøre dette.

Opbevaring

Forlæng smagen ved at opbevar teen mørkt, tørt, køligt, og i en luft-tæt beholder, langt fra sollys.

s

Temperatur

Vandtemperaturen bør være 70 grader og vandet bør være så 'blødt' som muligt. Derfor kan kildevand på flaske, være at foretrække.

Dosering

Vi anbefaler, en teskefuld per 150 ml (1.5 dl) vand, hvilket ca. svarer til indholdet (af ml.) i en gammeldags te-/kaffekop.

}

Trækketid

Vi anbefaler, at lade bryggen trække 2-3 min., uanset antal kopper og ml.

Udforsk Teen

Om teen

Sencha te fremstilles af blade fra tebusken Camellia sinensis.

Sencha (煎茶) er en form for japansk ryokucha (緑茶, der betyder grøn te). Den fremstilles ved at tage hele blade og lade dem brygge i varmt vand. I modsætning til matcha (抹茶), der er pulveriseret japansk grøn te, hvor pulveret blandes med varmt vand, og derefter drikkes som en del af teen.

Sencha er den mest populære grønne te i Japan, og repræsenterer omkring 80 procent af den te som produceres i Japan. Sencha er tæt relateret til andre typer som gyokuro og bancha.

Smagen afhænger af hvornår på sæsonen og stedet, hvor den er plukket. Smagen af Sencha te beskrives generelt som forfriskende og opløftende. Den ideelle farve på senchedrikken er en grønlig gylden farve.

Afhængigt af temperaturen af vandet, hvori det afkoges, vil smagen være variere. Med relativt mere tempereret vand er det forholdsvis blødt; med varmt vand vil den blive mere skarp.

Den indledende metode til at fremstille Sencha (dampningen) er med til at gøre forskellen i smagen mellem kinesisk og japansk grøn te, hvor japansk grøn te vil smage mere vegetabilsk, næsten græsagtig (nogle beskriver den også som tang-lignende).

Er det sundt?

Te, brygget fra teplanten Camellia Sinensis, er ikke godkendt som lægemiddel og bør derfor kun efter aftale med egen praktiserende læge anvendes som et sådan.

Er te sundt?

Om te er sundt eller sundhedsfremmende er et spørgsmål, videnskaben i årtier har forsket i, at få et endeligt svar på. Denne nysgerrighed bunder måske i, at te siden old tiden er blevet brugt i traditionel Kinesisk og Indisk medicin.

Tetyperne hvid, grøn, sort og oolong te kommer alle fra teplanten Camellia Sinensi, uanset hvilke lande, regioner og områder teen kommer fra. Disse er derfor alle skabt på bladene fra denne busk. Det der gør at disse er forskellige fra hinanden, er behandlingsprocessen på teplantagerne.

I følge DTU Fødevareinstituttet’s fødevaredatabase indeholder en færdig brygget kop te, på teblade fra teplanten Camellia Sinensis;

Vitaminer

  • B2-vitamin (også kendt som riboflavin)
  • Niacin (også kendt som B3-vitamin)
  • Folat (en del af B-vitaminfamilien)

Mineraler

  • Natrium
  • Kalium
  • Calcium
  • Magnesium
  • Jern
  • Zink
  • Mangan
  • Selen

Hvad siger videnskaben?

Der findes mange videnskabelige undersøgelser omkring, hvorvidt te er sundt eller sundhedsfremmende. Der er derfor i tidensløb publiceret mange videnskabelige undersøgelser af de aktive stoffer i te, og sammenhængen mellem tedrikning og minimering af sygdomsrisici

Fælles for størstedelen af disse undersøgelser er, at de er observerende (også kendt som epidemiologiske). Svagheden ved observerende videnskabelige undersøgelser er, at den kun siger noget om sammenhæng og derfor ikke årsagen.

Der hersker derfor ikke sikkerhed omkring, hvorvidt det at drikke te, hænger direkte sammen med en sundhedsfremmende effekt, men der er undersøgelser der påviser en sammenhæng.

Videnskaben har bl.a. observeret, at der er en sammenhæng mellem tedrikning og minimeringen af risikoen for en række sygdomme, bl.a.;

I forsøg lavet for at bedre forstå, hvorfor der er en sammenhæng mellem te og sundhed, er der lavet et overvældende antal reagensglas forsøg (også kaldet in vitro).

I disse kliniske reagensglads-forsøg har man testet, en lang række af de aktive stoffer som findes i teen, på levende celler, uden for den krop de normalt er en del af.

Det viser sig nemlig at te, har et relativt højt indhold af flavonoider og antioxidanter.

Flavonoider i te

Flavonoider (også kaldet flavoner) er en gruppe naturstoffer, som findes naturligt i fx. te, frugt, grøntsager og vin. Særligt grøn te er kendt for at have et højt indhold af disse.

Flavonoider kategoriseres ikke som egentlige vitaminer, men kædes sammen med at kunne beskytte mod en række sygdomme, som fx: kræft, åreforkalkning og hjertekarsygdomme.

Antioxidanter (Catechiner) i te

Catechiner er, bedre kendt som antioxidanter, fundet, i de friskplukkede teblade fra teplanten Camillia Sinensis. Catechiner spiller en central rolle plantens helbred.

Du kender det fra, når man beskærer træer, så dannes der en væske “på såret”, altså der hvor du har beskåret træet. Det er i denne væske man finder catechiner, som heler såret og dermed beskytter træet mod angreb fra insekter og infektioner.

For mennesker er det nødvendigt at indtage disse catechiner, da vi ikke kan producere dem naturligt. Det er blandt andet derfor at visse forskningsforsøg peger på te, især hvid og grøn te, er godt for helbredet.

Det er derfor for tidligt i processen at drage konklusionen, at te har sundhedsfremmende egenskaber, da de videnskabelige beviser generelt ikke er stærke nok.

 

Te, brygget fra teplanten Camellia Sinensis, er ikke godkendt som lægemiddel og bør derfor kun efter aftale med egen praktiserende læge anvendes som et sådan.

Er der koffein i?

Koffein indhold i te

Der er koffein i te, lavet på blade fra tebusken Camllia Sinensis (uanset planteart). Hvorfor rooibos, urtete og frugt te typisk ingen koffein indeholder.

En færdigbrygget kop indeholder typisk i gennemsnit 27 mg. koffein (pr. 150 ml.), dog kan der være stor forskel fra kop til kop, afhængigt af bryggetiden - Denne variation gør sig også gældende for kaffe.

Undersøgelser peger på, at der i en kop te, kan opstå variationer fra 8 mg. per kop til 91 mg. per kop. Hvorimod koffein indholdet i kaffe typisk er mellem 29 mg. til 176 mg. per kop. Derfor kan indholdet være mere end dobbelt så stort, når man sammenligner de to drikke.

Koffeinindholdet i te kan derfor variere alt afhængigt af kvalitet, type af te (fx. grøn vs. sort) og bryggetiden. Indholdet  af koffein i te er dog stadig nok, til at du vil opleve en opkvikkende effekt.

Da koffeinindholdet er så lavt i te, betyder det samtidig at det er sværere, at få for meget.

Derfor vil du kun ved meget store mængder te kunne opleve bivirkninger som fx. indre uro og andre bivirkninger.

Kompostabel bionedbrydelig emballage

Alle teer pakkes i bionedbrydelig komposterbar emballage, der har en EN-13432 certificering. Hvilket betyder, at de lever op til de europæiske standarder for krav til emballage, som kan genanvendes ved kompostering og bionedbrydening.

Denne emballage er derfor lavet udelukkende af naturlige materialer, uden at gå på kompromis med kvalitet og bevaring af indholdets aromaer og smag.

Dette sørger for, at du ikke bidrager til ophobning af plastik i naturen, og derved skånes miljø og dyreliv. For i modsætning til normal plastikfyldt emballage der kan ophobe sig i naturen i mange 100 år, vil bionedbrydeligt emballage langt hurtigere opløses naturligt og indgå i den naturens cyklus.

Kompostabelt
Bionedbrydeligt
EN-13432 certificeret

JYYNA » Varer » grøn te » Pure Green Sencha

Pin It on Pinterest