Ingen resultater fundet
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.
Ved køb over 599 kr.
2 - 5 hverdage
Det kan være du ikke være bekendt med udtrykket ceylon te, muligvis fordi du aldrig har hørt om landet Ceylon. Ceylon var navnet på den 65.610 kvm store ø, syd for Indien, vi i dag kender som Sri Lanka, der udover sin store teproduktion også er kendt for sin unikke natur.
Ceylon blev først officielt Sri Lanka i 1972 og enhver te, der kommer fra Sri Lanka, kan derfor kaldes en ceylon te.
Teproduktion i dette land er enorm, og står for en værdi der overstiger 1,5 milliarder dollars i globalt te salg. Sri Lankas fremragende terræn og temperatur gør det til et ideelt sted at dyrke denne te.
Teen fra Sri Lanka kommer i tre varianter – sort, grøn og hvid.
På Sri Lanka findes der 11 te-producerende regioner, de mest kendte af disse, er Uva, Nuwara Eliya og Dimbulla.
Uva er måske den mest berømte te-producerende region i Sri Lanka. Den er beliggende i det centrale Sri Lanka, øst for både Nuwara Eliya og Dambulla. I Uva regionen produceres der sort te med en særdeles sød smag og eksotisk, træ-agtig aroma, der sagtens kan klare lidt mælk, uden at smagen forsvinder. Nogle hvide teer produceres også i Uva.
Nuwara Eliya er det højeste beliggende te-producerende område i Sri Lanka. Det ligger også i centrum af øen, vest for Uva og nord for Dambulla. I dette område produceres der te med en delikat, blomstret duft og lys, frisk smag. Nuwara Eliya’s højhøjde te er ekstraordinære og gode som is-te, og kan med fordel serveres med en skive citron.
Dambulla er en te-producerende region i det centrale Sri Lanka. Det er den sydligste af de tre kendte regioner. Denne er en region med mange bjergskråninger og varierer te-områderne i højden, hvilket også påvirker smagen, som indeholder mange nuancer. Nogle teer har en stor fylde, mens andre er delikate, dog er de fleste bløde i smagen.
Andre te-voksende regioner i Sri Lanka omfatter Badulla, Galle, Haputalle, Kandy, Maturata, Ratnapura, Ruhuna og Uda Pussellawa.
Det kan være du ikke være bekendt med udtrykket ceylon te, muligvis fordi du aldrig har hørt om landet Ceylon. I dag kender dette land under navnet Sri Lanka, der udover sin store teproduktion, også er kendt for sin unikke natur. Få hele historien her.
Ceylon te laves fra samme teplante som hvid, grøn, sort og oolong te. Det er netop også derfor at denne kommer i forskellige varianter. Det der påvirker smagen og gør denne te så speciel er, at den måde den laves på, og de indvirkning på smagen som de miljø planten gror i; fx. jordforhold, højde og vejr.
Selve fremstillingsprocessen kan generelt deles op i følgende trin
Trin 1 – Høstning af blade og skud. Hvert eneste blad og skud er håndplukket af arbejdere. Hvilket sikre at kun de bedste blade og skud ender op i den færdige høst.
Trin 2 – Når bladene er høstet og tilbage i fabrikken, spredes de ud over en lang bred bakke, og behandles med varm luft i op til 18 timer. Hvilket hjælper til at fjerne unødvendig fugt.
Trin 3 – Herefter rolles bladene for at frigive og fjerne de naturlige kemikalier og væsker, som er med til at fremme fermentering. Denne process gentages gerne mere end en gang.
Trin 4 – Næste trin er at ssprede bladene ud på åbne bakker, for at facilitere oxidationsprocessen. Dette hjælper med til at være katalysator for at fremelske aromaer og smage til teen.
Trin 5 – Derefter placeres bladene i ovne for at lukke porene i bladene, som samtidig er med til at stoppe oxidationen.
Trin 6 – Når bladene kommer ud af ovnen sorteres de efter størrelse og kategoriseres i forskellige tetyper.
Trin 7 – I dette trin sender man de færdig pakkede teer til vores virksomhed.
Forberedelsesinstruktionerne, der er angivet her, er til løsbladste i løsvægt. Du bør altid følge de instruktioner der følger med teen.
Den bedste temperatur til brygning af denne te er 90-95ºC, som ligger lige under kogepunktet. Vandet må derfor ikke bulderkoge. Du kan koge vandet enten ved hjælp af komfur eller elkoger. Det vigtigste er dog at temperaturen aldrig overstiger det anviste.
Sort te fra Ceylon kan brygges i en række forskellige kander, men ideelt set ville vi anbefale at bruge en keramisk tekande
Fyld først både tekande og kopper halvvejs med varmt vand, for at forvarme dem, inden du går i gang. Tilt dem lidt, så vandet kryber op på siden og derefter rotere dem, så insiderne bliver våde hele vejen rundt. Hæld derefter vandet ud.
Ekspementer gerne med brygge tiden og forholdene, for at ramme præcis den smag der passer dig. Det er mange gange individuelt, hvilken brygge metode man anvender.