Mangler din favorit? (Tip os)

Beskriv dit tip

Hvad er brændenælde te?

Brændenælde te har eksisteret i flere tusinde år. I gamle dage blev drikken brugt som medicin mod diverse lidelser. I moderne tider har teen fået et ry for at kunne helbrede gigt og hudproblemer – dette er dog ikke videnskabeligt bevist endnu.

Brændenælde te gemmer på en fin og sart smag. Brændenælden i sig selv kan godt have en græs-agtig smag der sommetider minder om spinat, men i urteblandinger med fx. lakridsrod, bliver teen mere sød og lækker.

Den brændende urt

Brændenælde (Urtica dioica) er en blomstrende plante, der ikke kun er blevet brugt i traditionel medicin i århundreder, men også brugt til madlavning og tekstilproduktion. 

Under første verdenskrig blev mange tyske militære uniformer lavet af brændenælde-tekstil. Stadig den dag i dag fortsætter nogle europæiske lande – inklusive Tyskland – med at fremstille brændenælde-tekstiler.

Planten er primært fra Europa, Asien og Nordamerika – men findes også i dele af Nord- og Vestafrika. Den trives bedst i kolde regioner med kvælstofrig jord, hvor den kan vokse op til 4 meter høj.

Både stammen og bladene er dækket med fine, stive hår, der frigiver bl.a. histamin, hvilket er det der kan svi, når de berøres.

Et univers af te

Alt om egyptisk te og 7 ting der vil blæse dig omkuld

Alt om egyptisk te og 7 ting der vil blæse dig omkuld

Udgivet Egypten er kendt som landet med dynastiske herskere, udsøgt arkitektur og en mystik, som ikke kan sammenlignes med noget andet land.  I senere år har Egypten tilpasset sig den vestlige verden mere, og landet har oplevet betydelige ændringer.  De to ting, som...

Pin It on Pinterest